Prezentacije o gospodarskim mjerama vode Grčić i Vrdoljak

Objavljeno 21.02.2013 - Vijesti

Prezentacije o gospodarskim mjerama vode Grčić i Vrdoljak

Prezentacije o mjerama za poticanje investicija i restrukturiranje gospodarstva držat će u Splitu, Osijeku, Varaždinu, Rijeci i Zagrebu. Prva je u Splitu 25. veljače.

Potpredsjednik Vlade Branko Grčić i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak održali su konferenciju za novinare na kojoj su rekli da će održati prezentacije u pet hrvatskih gradova o ključnim mjerama Vlade za poticanje investicija i restrukturiranje gospodarstva.

– Vrlo je često problem u neinformiranju. Dolaze nam pozivi ljudi, koji nisu znali što u kojem smjeru ide, koje su ključne promjene pa nam je bila želja da otići u sve regije i prezentirati mjere, dati informaciju i na istom mjestu ostati nekoliko sati ne bi li čuli probleme i želje, komunikaciju poduzetnika i radnika, a sve s ciljem da bi nam sutra bilo bolje – kaže Vrdoljak.

Grčić je nabrojao mjere, koje su dio prezentacije – olakšice u Zakonu o poticanju ulaganja, Poduzetnički impuls, jača uloga Hamag Investa i HBOR-a, Mrsićeve mjere zapošljavanja…

– Puno, puno je onoga što činimo. U cijelom ovom poslu treba imati i malo sreće – rekao je Grčić te dodao da je optimističan.

– Danas je u Hrvatskoj jedan od ključnih problema financiranje. Cilj je smanjiti troškove financiranja i povećati kapital – rekao je. Prezentacije će držati u Splitu, Osijeku, Varaždinu, Rijeci i Zagrebu. Prva je u Splitu 25. veljače.

Ministar Vrdoljak komentirao je promjene koncepta u radu Vlade i neslaganja u koaliciji.

– Onaj tko tvrdo drži svoje i ne prilagođava se, neće proći dobro – rekao je Vrdoljak te dodao da se u Vladi osjeti jedinstvo.

Dotakli su se i protivljenja opozicije na podjelu Hrvatske u dvije regije.

– U Saboru sam rekao da mi daju listu projekata, koji su ugroženi ovom podjelom, da ću ih osobno primiti i pratiti te neću dozvoliti da budu ugroženi. Znate što se dogodilo? Nema liste projekata. Opet pozivam demagoge. Dajte nam listu ugroženih projekata ili prestanite prodavati demagogiju – rekao je Vrdoljak.

Na pitanje hoće li Slavonija biti zakinuta pošto bi investitori mogli radije odabrati Zagreb nego Slavoniju pošto se radi o istom poticaju, oba ministra istaknula su da Slavonija neće biti zakinuta.

– Radije će odabrati moju Slavoniju. Moja Slavonija ima dobre ljude, ima zemlju – nabrajao je Vrdoljak, a Grčić je pojasnio da je u Slavoniji prirodni prostor za koji su potpore namijenjene.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u