Premijera filma Ljetnikovac Damira Čučića u Art-kinu

Objavljeno 10.04.2019 - Zabava

Premijera filma Ljetnikovac Damira Čučića u Art-kinu

U četvrtak, 11. travnja u 20 sati u Art-kinu se održava riječka premijera novog igranog filma Damira Čučića Ljetnikovac kojoj će prisustvovati i sam redatelj te glavni glumac Vojin Perić. Čučić, dragi gost Art-kina, vraća se riječkoj publici nakon uspješnice Pismo ćaći, proglašene najboljim filmom na Pulskom filmskom festivalu 2012. godine, te eksperimentalnog dokumentarca Rakijaški dnevnici (2015.).

Radnja novog Čučićeva filma prati Vojina, slijepog snimatelja dokumentarnih radiodrama koji poziva protagoniste svojih radova da mu se pridruže u hotelu na osami. Sezona je prošla i mjesto je gotovo sasvim prazno. Tijekom intimnih razgovora Vojin i njegovi gosti upuštaju se u arheološko putovanje ruševinama svojih traumatičnih djetinjstva.

Ljetnikovac, nastao u produkciji kuće Spiritus Movens, uvršten je u međunarodnu konkurenciju 29. Međunarodnog filmskog festivala u Marseilleu gdje je ujedno imao i svoju svjetsku premijeru. Damir Čućić redatelj je i scenarist filma, kamerom je upravljao njegov dugogodišnji suradnik Boris Poljak, a film je montirao Slaven Zečević. Dizajner zvuka je Ranko Pauković, autor glazbe je Goran Štrbac, dok je za scenografiju bila zadužena Jana Piacun, a Morana Cerovec za kostimografiju. Uloge u filmu tumače Vojin Perić, Marina Redžepović, Damir Radić i Krunoslav Heidler.

Ulaznice za premijeru mogu se rezervirati putem e-pošte (ulaznice@art-kino.org), a kupiti na blagajni Art-kina svakoga dana od 16:00 do 20:30 sati ili na internetskoj stranici ulaznice.hr.

Autor: Marta Ban

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u