Predstavljen projekt prve faze modernizacije Zagrebačkog ZOO-a

Objavljeno 18.10.2014 - Zanimljivosti

Predstavljen projekt prve faze modernizacije Zagrebačkog ZOO-a

U zagrebačkom Zoološkom vrtu predstavljen je projekt prve faze modernizacije ZOO-a, koji je vrijedan gotovo 38 milijuna kuna i u 95-postotnom iznosu financiran bespovratnim sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj, dok je ostatak novca osigurao Grad Zagreb.

Cilj projekta, koji će se provoditi dvije godine, je jačanje turističkog potencijala Zagreba. Obuhvaća izgradnju volijere za afričke ptice, nastambe za pelikane i glavnog ulaza za posjetitelje s infocentrom te novoga izlaza. Projekt obuhvaća i izgradnju dva nova pješačka mosta, uređenje suvenirnice s nastambom Madagaskar, izgradnju restorana s terasom. U okviru projekta uredit će se i Labuđi otok te sanirati Lavlji most sa statuama lavova i Napuljski ribar. Izgradit će se i edukativni centar s trgom.

Ravnateljica ZOO-a Davorka Maljković istaknula je da će u okviru projekta u ZOO stići i nove životinje – za dva do tri tjedna očekuje se devet Dalmatinskih pelikana, vrste koja je živjela u Hrvatskoj, ali je u prirodi više nema. Najavila je da će u ZOO stići i niz afričkih močvarnih ptica, skupina lemura te ugroženih vrsta kornjača i papiga.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio i mogućnost da u ZOO u te dvije godine trajanja projekta dođe i žirafa. Istaknuo je veliku važnost projekta za Zagreb i njegovu turističku ponudu.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u