Predstavljanje projekta „PoKupi, iskoristi, očisti!“ u Ozlju

Objavljeno 07.10.2019 - Zanimljivosti

Predstavljanje projekta „PoKupi, iskoristi, očisti!“ u Ozlju

Projektom „PoKupi, iskoristi, očisti!“ Grad Ozalj te općine Kamanje, Žakanje, Ribnik i Draganić će educirati građane o razvrstavanju otpada i novom načinu gospodarenja otpadom. Projekt sufinancira Ministarstvo zaštite okoliša i energetike i to u iznosu od 376.982,57 tisuća kuna, dok je ukupna vrijednost 443.508,92 tisuće kuna. Projektom se nastoji doprinijeti informiranju i educiranju stanovništva te izgraditi svijest i razumijevanje javnosti o važnosti gospodarenja otpadom.
Predstavljanje projekta i najava aktivnosti je organizirano u srijedu, 9.10. u Reciklažnom dvorištu Azelija eko, Ulica akademika Milana Heraka 11, s početkom u 11:00 sati.

Predstavnicima medija će o projektu i drugim aktivnostima vezanim za razvrstavanje otpada u srijedu govoriti: gradonačelnica Ozlja Gordana Lipšinić, direktor Azelija eko d.o.o Miroslav Cigić, ravnateljica OŠ Slava Raškaj Gordana Basar i viši stručni suradnik za gospodarstvo i projekte Grada Ozlja Toni Šarić.

Aktivnosti projekta uključuju edukativne aktivnosti za djecu i građane – radionice, igrokazi kao i organiziranje javnih tribina, sve na temu održivog gospodarenja otpadom. U suradnji sa školama organizirana su natjecanja i obilježavanje važnih datuma. Također, bit će organizirano natjecanje za najbolji mjesni odbor u akcijama prikupljanja i razvrstavanja otpada. Projekt će obuhvatiti i podjelu letaka, brošura te izradu plakata o sprečavanju nastanka otpada, odvojenom sakupljanju otpada te kompostiranju.

***Napominjemo kako je zbog radova na mostu dolazak iz smjera Karlovca u Ozalj moguć obilaznim putem, preko Zorkovca i Podbrežja

Autor: Toni Šarić

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u