Predstava DANCING MOMS ponovo igra

Objavljeno 13.09.2017 - Kultura

Predstava DANCING MOMS ponovo igra

Nakon premijere na Riječkim ljetnim noćima, predstava DANCING MOMS ponovo igra!

U utorak, 19.09., i srijedu, 20.09.2017. u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku (Rijeka) u 20 sati, umjetnička organizacija Kabinet izvodi predstavu Dancing moms (autorice: Ivana Kalc, Mila Čuljak). Ulaznice se mogu kupiti na blagajni HKD-a sat vremena prije početka predstave.

DANCING MOMS

Autori / izvodači: Ivana Kalc, Mila Čuljak

Autor glazbe: Adam Semijalac

Fotografija: Kristijan Vučković

Video: Damir Jevtić

Produkcija: Kabinet

Financijski podržali:

Odjel gradske uprave za kulturu Grada Rijeke,

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske

Projekt Dancing Moms je svojesvrsni hommage instituciji majčinstva, umjetničko istraživanje izvedbe majčinstva. Obitelj, kao dominatni oblik organizacije reproduciranja svakodnevnog života i najčešće brige o djeci, doživjela je određene transformacije. Ipak, i dalje najveću odgovornost za društvenu kultivaciju i reprodukciju i brigu o djeci u suvremenom društvu (s)nose žene.

Mnogi aspekti istraživanja o majčinstvu sugeriraju da će majčinstvo, a pogotovo veza između majčinstva i zaposlenosti i dalje biti važna komponenta uporne rodne nejednakosti. Kako se odnosimo prema radu? I koje su nam mogućnosti stvarati i djelovati kroz majčinstvo? Kako naš rad djeluje na obitelj? Koliko razumijevanja za potrebe svoga rada dobivamo od mikrookoline? Što predstavlja koncept „majka 21.stoljeća” i koliko se on promijenio (samo u posljednjih stotinjak godina)? Samo su neka od pitanja koja nam postavljaju Dancing Moms.

Manifest I danced Adama Semijalca koristio se u predstavi Ovo je predstava za sedam izvođača i publiku, 2011. i performansu 06:59 (Ples je ideja koja odbija umrijeti), 2012.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u