Predsjednik Srbije napravio nepopravljivu štetu istarskoj Malvaziji!

Objavljeno 07.03.2021 - Vijesti

Predsjednik Srbije napravio nepopravljivu štetu istarskoj Malvaziji!

Dan danas kada netko u Hrvatskoj spomene izraz NARIKAČA, građani Hrvatske uglavnom misle na dvije osobe! Zašto? Zato što je to jednostavno PR! Visoko pozicionirana osoba je rekla nešto uvrijedljivo i to je ušlo svima u uho.
Upravo je tako zadnje dane s istarskom malvazijom koju je današnji predsjednik Srbije, nacionalist i radikal svrstao u rubriku SMEĆE (na srpskom jeziku đubre), ODVRATNO, NIČEMU NE SLUŽI!

Kod Vučića je sve jasno, on mrzi sve Hrvatsko pa tako i istarsku malvaziju tako da njegova izjava nije niti malo slučajna niti dobronamjerna što je sramotno.

Jedino što je više sramotno od Vučićeve izjave je izjava šefa pulskog IDSa Borisa Miletića kojem je toliko stalo da ima dobre odnose sa Srbijom da je pozvao Vučića u Istru da pije i nauči nešto o malvaziji i to kao nagradu za nepopravljivu štetu koju je nanio ovom hrvatskom vrhunskom vinu!

Da parafraziramo starije ljude, kad imaš Miletića kao prijatelja Istre, neprijatelj ti niti ne trebaju….

Dopušta li Miletić omalovažavanje Istre, Hrvatske i istarskog vina radi srpskih nagrada i priznanja koje je dobio?
Zamislite samo da je neki od hrvatskih političara izgovorio onu dozu gnjusoba koju je izgovorio Vučić protiv istarskog vina, da li bi onda Miletić pokušavao ublažiti stvar kao što to pokušava sad ovim riječima:

“Nazdravljam čašom malvazije različitosti i slobodi mišljenja, a Aleksandru Vučiću šaljemo pozdrave iz krasne zemlje vrhunskog vina uz riječi velikog prijatelja Istre, našeg neprežaljenog panonskog mornara – “Čija je Istra, njegov je svet!” Živjeli!”, zaključio je Boris Miletić.

Zna li uopće Miletić za ratno huškački put Vučića protiv Hrvatske, zna li za njegove neprihvatljive izjave o okupiranom hrvatskom teritoriju poput ovog:

U čemu se Miletić slaže s Vučićem u ovome videu da mu šalje pozdrave iz Hrvatske i poziv na vino i učenje o toleranciji?

Srbiji je poželio “svako dobro u razvijanju kvalitetnih vinskih sorti” dodavši da je Istra uvijek spremna pomoći i podijeliti svoje vrhunsko znanje i iskustvo.

“U Istri se može puno toga naučiti, ne samo o vrhunskom vinu, nego o suživotu, otvorenosti, miru i toleranciji” poručuje Miletić, posebno o onoj toleranciji kojom se zabranio koncert jednom hrvatskom branitelju koji su mnogi očekivali! Možda je Miletić mislio na toleranciju kad je u Istri minirana šest metara visoka Hrvatska ptica, simbol istarske slobode, za koju su se istarski Hrvati stoljećima borili. Ta bijela Hrvatska ptica, golubica mira, nije u Istru doletjela. Izlegla se u istarskome kamenjaru kod Pule. Osmislili su je dobrotom nadahnuti Istrani i oni su je iz bijeloga kamena pustili da vječno slobodno leti….

Let ove hrvatske ptice, golubice i nositeljice mira naglo su prekinuli Vučići i oni koji mu plješću i pozivaju ga na vino, ono isto vino koji su hrvatski težaci stvarali stoljećima…..

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u