Predavanje STIGLO JE VRIJEME RISA u Kaštelu Zrinskih

Objavio Kigo 20.04.2017

Prirodoslovni muzej Rijeka Vas poziva u Kaštel Zrinskih na predavanje Stiglo je vrijeme risa, u srijedu, 26. travnja 2017. s početkom u 18 sati.

Stiglo je vrijeme da se u Kaštelu Zrinskih ispričaju pojedinosti o karakteristikama i životu risa! Srdačno ste dobrodošli na predavanje koje će se održati u sklopu Festivala znanosti.
Ris (Lynx lynx) je jedna od tri velike zvijeri koje nastanjuju šume Gorskog kotara, strogo je zaštićena životinjska vrsta, živi samotno, osim ženke s mladuncima, izrazito je teritorijalna životinja, pretežno je aktivna noću… – osnovne su karakteristike euroazijskog risa.

Mnogo više podataka i informacija temeljenih na vlastitim istraživanjima i praćenju populacije risa u Hrvatskoj ispričat će dr.vet.med. Vedran Slijepčević, predavač Veleučilišta u Karlovcu.

Sve aktivnosti u sklopu programa Festival znanosti su besplatne. Besplatan je i ulaz u Stalni postav (od 17 sati) te tako možete, prije predavanja, obići postave i izložbe u Kaštelu Zrinskih.

Komentari

komentar

Anketa

Zbog čega volite ljeto?

Vidi rezultate

Loading ... Loading ...

hrvatska – vrijeme

Vrijeme

Najljepša redakcija u Hrvatskoj

Impressum

Pjesma My friend, s kojom će Jacques Houdek nastupiti na ovogodišnjemu 62. natjecanju za pjesmu Eurovizije

Tim koji potpisuje glazbu za pjesmu My friend čine Jacques Houdek, Siniša Reljić i Tony Malm, autori su teksta Jacques Houdek, Ines Prajo, Arijana Kunštek i Fabrizio Laucella, a poruku su pjesme vrhunski dočarali glazbenici Antun Stašić na violini i Neven Šverko na violončelu.

Želite li biti skipper, mornar, kuhar ili hostesa na luksuznim plovilima u Hrvatskoj nazovite broj 051 324 189