Potres kod Splita jačine 4,5 prema Richteru

Objavljeno 03.02.2018 - Vijesti

Potres kod Splita jačine 4,5 prema Richteru

Snažan potres pogodio je u 13.53 šire područje Splita i Makarske.

Podrhtavanje tla zabilježeno je na dubini od 2 km s epicentrom u Jadranskom moru, na samo 36 km od Splita i 9 km od mjesta Donja Brela.

Magnituda potresa iznosila je 4.5 prema Richteru, a intenzitet u epicentru VI stupnjeva Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice. Podrhtavanje tla je trajalo između 5 i 15 sekundi.

U službi Hitne medicinske pomoći KBC Split nisu imali intervencija vezanih uz potres ni u jednoj ispostavi. Nema žrtava ni šteta. Jedino je zabilježena manja šteta na crkvi i župnoj kući u Podbablju kod Imotskog i to je sve, kazao je splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban. Dodao je da će županija pripomoći u obnovi crkve.

Rekao je da je nekoliko puta telefonski razgovarao s ravnateljem Županijskog centra 112 Srđanom Kuščevićem koji je izvijestio da je, nakon potresa, bilo više poziva građana, ali da nikakvih drugih problema nije bilo.

Boban je kazao i da je obišao područja pogođena potresom te da je sve pod kontrolom. Djelatnici Županijskih cesta otklonili su odrone kod Vruje blizu Makarske i Marine nedaleko Trogira, izvijestio je i dodao da ga je zbog potresa dvaput zvao i premijer Andrej Plenković te se interesirao ima li šteta ili žrtava.

Potres je bio jak, kratko je trajao, a osim Splićana osjetili su ga i stanovnici Makarske, Omiša, Imotskog, Solina, Kaštela i otoka Brača.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u