Poslušajte “Fantasy” George Michael ft. Nile Rodgers!

Objavljeno 10.09.2017 - Zabava

Poslušajte “Fantasy” George Michael ft. Nile Rodgers!

Pjesmu “Fantasy” George Michael je prvi put snimio u kasnim osamdesetima i trebala se pojaviti na njegovom drugom solo albumu, multiplatinastom “Listen Without Prejudice Vol.1”, htio ju je snimiti i kao jedan od vodećih singlova, ali pjesma se nekako izgubila. Objavljena je na B strani američkog izdanja singlice “Freedom! ’90” i engleskoj verziji “Waiting For That Day”, 1990. No prerano preminuli George Michael želio je da pjesma bude i samostalni singl.

Početkom 2016, George Michael je tražio savršeni singl za lansiranje dugoiščekivano reizdanje “Listen Without Prejudice Vol.1/MTV Unplugged” i Fantasy je bio prvi i očiti izbor. Povezao se s tvorcem hitova Nileom Rodgersom, jedinim čovjekom na planeti koji je pjesmi mogao dati više funk zvuka nego što ga je već imala. I Nile i George su govorili istim glazbenim jezikom, bili na istoj valnoj duljinii ostalo je povijest.

George Michael je prodao više od 120 milijuna albuma, a 20. listopada će biti objavljeno reizdanje “Listen Without Prejudice Vol 1/MTV Unplugged”, originalno objavljen 1990. Album je producirao, aranžirao I gotovo u potpunosti napisao George Michael.

Povodom reizdanja, Sony Music, Channel 4 i BBC su diljem svijeta naručili novi film “Freedom”, u kojem govori George Michael, a pojavljuju se i Stevie Wonder, Elton John, Liam Gallagher, Nile Rodgers, Freedom ’90 supermodeli (Naomi Campbell, Cindy Crawford, Christy Turlington, Tatjana Patitz i Linda Evangelista), Mary J. Blige, Tony Bennett, Mark Ronson, Tracey Emin, Jean Paul Gaultier, Kate Moss, Ricky Gervais, James Corden i mnogi drugi. George je na dokumentarcu radio do Božića 2016 I to je njegovo završno djelo.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u