Posljednja ovogodišnja izložba u Kortilu – Like a Women Soul Tonija Meštrovića

Objavljeno 19.12.2020 - Kultura

Posljednja ovogodišnja izložba u Kortilu – Like a Women Soul Tonija Meštrovića

Galerija Kortil otvorenjem multikanalne zvučne instalacije Like a Women Soul autora Tonija Meštrovića završava svoju ovogodišnju izložbenu sezonu. Izložba se otvara u ponedjeljak 21. prosinca u 19 sati, a moći će se pogledati (i poslušati) do 5. siječnja 2021. godine.

Multikanalna zvučna instalacija postavljena je u zamračenom prostoru sa spot svjetlom kojim se naglašava idealna točka slušanja, u krugu od 12 zvučnika. Referirajući se na suvremenu Grčku uzrečicu instalacija predstavlja odnos muškarca i žene, svojevrsnu posvetu misteriju žene, neodoljive i nedokučive. U radu se koriste zvučne snimke početka i kraja jedne ljubavne veze u rasponu od 10-ak godina.

Toni Meštrović multimedijski je umjetnik koji najčešće djeluje u formi video i zvučnih instalacija. Nakon završene Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, zbog interesa za elektronske audiovizualne medije svoje obrazovanje nastavlja na International Sommerakademie für Bildende Kunst u Salzburgu te na poslijediplomskom studiju Medienkunst na Kunsthochschule für Medien u Kölnu.

Radno vrijeme Galerije Kortil je radnim danom od 10 do 13 i od 17 do 20 sati te subotom od 10 do 13 sati, a ulaz je slobodan.

Autor: Ana Bernard

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u