Porin i Dora jednostavno moraju biti u Opatiji

Objavljeno 28.06.2014 - Zabava

Porin i Dora  jednostavno moraju biti u Opatiji

Hrvatska nije toliko ni velika niti bogata država da se može razbacivati s novcima pa stoga svaku kunu treba dobro organizirati i štedjeti gdje se god to može.
Još u devedesetim godinama HRT je napravio Hrvatski televizijski festival koji je trajao tri dana. Petak Porin, subota izbor za MIS Hrvatske i nedjelja Dora.
Kako je sve trebalo izgledati lijepo i pompozno, poput festivala u San Remu, logično je bilo da je odabrana Opatija i povijesna Kristalna dvorana hotela Kvarner za sva velika tri dna.
Hrvati su platili samo jedno dovođenje puste tehnike televizije u Opatiju i to za sva tri važna zabavna događanja.
Svi umjetnici i glazbenici diljem Hrvatske bili su oduševljeni ovim rješenjem, kao i šira hrvatska javnost koja je sve to trebala platiti.
Na razini struke i odnosa s javnošću, jedno mjesto, i to Opatija i tri događanja, bili su fantastično rješenje, jer je baš Opatija imala onaj kulturno zabavni štih, kakav i priliči sve tri manifestacije.
I onda se dogodio kaos. Razlaz HRTa od Porina i MISSA Hrvatske, odabiri drugih lokacija kao da se radi o ciganskoj karavani, a ne o najvažnijim zabavno glazbenim događanjima u Hrvatskoj. Porin, Dora i MISS Hrvatske ostali su bez svog “doma” i sve se svelo na šatorsko gostovanje po različitim mjestima.

Rezultat svega je loša gledanost sva tri događaja i marginalizacija istog. Gube svi, HRT, Opatija, Porin, Dora, MISS Hrvatske i najvažnije , oni koji sve to plaćaju, gledatelji.

Hoće li biti dovoljno mozga da se opet HTF (hrvatski televizijski festival) vrati i da se Opatija konačno odabere kao trajno i najbolje rješenje za sve tri manifestacije ostaje da se vidi.  Možda su u svim navedenim projektima potrebni novi ljudi i jednostavna rješenja. Vrijeme odmiče, a Opatija i dalje čeka neko bolje vrijeme i više poštivanja domaće zabavno-glazbene scene.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u