Porezni inspektori kreću inspekcije, a knjigovodstva naplaćuju nadzor

Objavljeno 03.03.2021 - Gospodarstvo

Porezni inspektori kreću inspekcije, a knjigovodstva naplaćuju nadzor

Novi udar na poduzetnike usred korona gospodarske krize. Porezni inspektori najavili su kontrole u mnogim poduzećima što u načelu nije loše, no kada se sazna da većina knjigovodstvenih servisa naplaćuje 350 kuna za jedan sat nadzora porezne, tada dolazimo do zanimljive cifre od kojih 3500 kuna za desetak sati što i nije baš jeftino.

Ovlašteni službenici Porezne uprave provodit će aktivnosti praćenja i provjere podataka o poslovanju poreznih obveznika koje se odnose na pravilno iskazivanje prihoda/primitaka u 2021. godini, objavilo je Ministarstvo financija.

Utvrđene činjenice u provedenim postupcima koristit će se pri određivanju cenzusa za ostvarivanje naknada kod djelatnosti koje su pogođene koronavirusom (COVID-19), navodi se u objavi.

Nadzorne aktivnosti provodit će se na cijelom području Republike Hrvatske, uz svakodnevnu nazočnost inspektora na terenu.

Uz obavljanje navedenih aktivnosti, a u cilju sprječavanja sive ekonomije, zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave provodit će i pojačane nadzore fiskalizacije kao i postupke praćenja i provjere izdavanja i fiskaliziranja računa putem mobilnih uređaja.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u