Pokreće se stečajni postupak nad 3. majem

Objavljeno 31.12.2018 - GospodarstvoIzdvojeno

Pokreće se stečajni postupak nad 3. majem

Da nije sramotno, bilo bi smiješno. 3 maj ima fantastičnu poziciju u samom središtu trećeg grada po veličini u Hrvatskoj i blizu je srednje europe. 3 maj se godinama nije uspio prilagoditi tržištu, gradili su brodove koji se danas u Koreji i Kini grade tri puta brže i znatno jeftinije, a za domaće tržište nisu bili u stanju izgraditi niti katamarane, niti trajekte, niti velike ili male kruzere. Zanimljivo je da pored silnih dizalica u 3. maju tamo se ne može dignuti niti jedan kruzer brod ili jahta kako bi se obavili godišnji radovi pa jahte iz Rijeke i Opatije moraju put Punta ili Cresa, a neki i još dalje. Iako Rijeka nema niti jednu benzinsku stanicu na moru, u 3 maju se nisu nikad sjetili da bi jednu mogli izgraditi sami, te da bi dio ovog velikog brodogradilišta se mogao okrenuti nautičkom sektoru u kojem sve pršti od novaca.
Zanimljivo je da se u Kaštel Sućurcu grade mini kruzeri oko 50 metara dužine na samoj livadi i tvrtci ide posao odlično, a u Rijeci pored siline hangara, dizalica i radnika koji navodno znaju napraviti normalan brod prilagođen tržištu, to isto se nikako ne može.
Dok se u manjim škverovima radilo i organiziralo u 3. maju se često pilo pivo ispred porte gdje mini trgovine rade fantastično, a kad nije bilo za plaće izašlo se na ulicu ne bi li građani uplatili svoje novce 3 maju kako bi se izbjegli socijalni nemiri.

Stoga s potpunim pravom stečajna sutkinja Trgovačkog suda u Rijeci pokreće stečajni postupak nad 3. majem.

Predstavnici tog brodogradilišta upozoravaju da će to izazvati i stečaj pulskog Uljanika, koji je Trećem maju dužan više od pola milijarde kuna.

Za danas je sazvana i izvanredna glavna skupština dioničara riječkog brodogradilišta. Dioničare je na sastanak pozvao direktor 3. maja Maksimilijan Percan, a na dnevnom je redu izmjena statuta tvrtke.

Agonija loše organizacije i lopovluka unutar 3 maja konačno se završava na sreću svih građana Hrvatske koji su ovu sramotu financirali godinama

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u