Poklon Riječanima za Uskrs!

Objavljeno 11.04.2020 - IzdvojenoVijesti

Poklon Riječanima za Uskrs!

Lučka uprava Rijeka odlučila je građanima grada Rijeke i svima onima koji vole ovaj grad pokloniti za Uskrs novo pročelje s morske strane zgrade Lučke uprave i Luke Rijeka.

Zgrada je izgrađena 1885. godine kao Palača Pomorskog gubernija po projektu Josipa Huberta i prema zamisli inženjera Zambonija. Investitor u gradnju bio je Kraljevski pomorski gubernij i zgrada se prvotno koristila za potrebe Kraljevske pomorske uprave pod mađarskom vlasti. U mezaninu palače je bio smješten akvarij u koji se crpila voda crpila mora pa je Rijeka početkom 20. stoljeća imala Museo di mare koji na žalost danas više nema.

Vrijednost radova procjenjuje se na oko šest milijuna kuna, no to se odnosi samo na građevinske radove na fasadi. Uz to, dodatna sredstva morat će se uložiti i u novi klimatizacijski sustav, budući da će biti uklonjene sve vanjske klimatizacijske jedinice kako bi fasada bila »čista« odnosno bez klima uređaja pa se predviđa d abi radovi mogli stajati oko 10 milijuna kuna.

Ova važna investicija otkriva koliko Rijeka može biti lijepa kada bi se uredile sve zgrade u samom središtu grada. Trenutačno najveća zgrada u samom središtu Rijeke koja nije uređena je zgrada PALAČA BAČIĆ (EX zgrada Transadrije) koja se također sprema za najveće uređenje ikad. Njezina obnova bi trebala biti gotova za 2 godine s vanjskim radovima i radovi se procjenjuju na vrijednost od oko 25 milijuna kuna.

Rijeka iz godine u godinu zahvaljujući sve brojnijim jahtama sve više sliči na Monte Carlo. Hoće li turistička, zabavna i programska platforma početi također pratiti promjene u samom središtu najveće hrvatske luke i hoće li Rijeka postati vrhunska europska destinacija sa svjetskim zabavnim programima, koncertima, casinoima, trgovinama….

Uglavnom, uskršnjoj čestitki Lučke uprave Rijeka razvaselili su se svi u Rijeci….idemo dalje u uređivanju riječkog priobalja!

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u