Pojačane inspekcije pekarnica, iznajmljivača i taksista

Objavljeno 08.08.2019 - IzdvojenoVijesti

Pojačane inspekcije pekarnica, iznajmljivača i taksista

Porezni inspektori provodit će od danas do srijede, 14. kolovoza, pojačanu kontrolu fiskalizacije na Jadranu u pekarnicama, objektima za smještaj i uslugama taksija, priopćila je Porezna uprava na svojim internetskim stranicama.

– Ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave u cilju sprječavanja sive ekonomije, zaštite državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze, provodit će u sklopu redovnih nadzornih aktivnosti u razdoblju od 8. 14.8.2019. godine nadzore fiskalizacije na cijelom području Republike Hrvatske. Nadzori će se s posebnim naglaskom provoditi na jadranskoj obali i otocima, svakodnevno uz 24 satnu nazočnost na terenu, kaže se u priopćenju.

Dodaje se da će nadzornim aktivnostima biti obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnosti proizvodnje pekarskih i brašneno-konditorskih proizvoda, smještaja i taksi službe. Porezna uprava ističe da su porezni obveznici koji isporuku dobara ili obavljanje usluga naplaćuju u gotovini, obvezni promet iskazivati potpuno, točno, pravodobno i uredno putem naplatnih uređaja ili na drugi odgovarajući način.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u