Pogledajte koji zanimljivi dokumentarci na 15. ZagrebDox stižu sa Sundancea, Berlinalea i Trsta

Objavljeno 06.02.2019 - Zabava

Pogledajte koji zanimljivi dokumentarci na 15. ZagrebDox stižu sa Sundancea, Berlinalea i Trsta

Nekoliko sjajnih dokumentaraca uvrštenih u programe uglednih međunarodnih filmskih festivala kao što su Sundance, Berlinale i Trst gledamo i na ovogodišnjem ZagrebDoxu.

Sa Sundancea i Berlinalea u ZagrebDoxovu regionalnu konkurenciju dolazi Veerin čarobni život (The Magic Life Of V) redatelja Tonislava Hristova. To je film o Veeri, dvadesetpetogodišnjoj djevojci koja se pokušava riješiti trauma iz djetinjstva preko LARP (Live Action Role-Playing). Ona tako postaje V, glavna junakinja svoje priče koja sad može učiniti ono što Veera ne može – susresti se i suočiti s ocem.

Netom nakon prikazivanja u službenim programima Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu zagrebačka publika će u regionalnoj konkurenciji moći pogledati kosovski film U sredini (In Between) Samira Karahode i Kamene govornike (The Stone Speakers) Igora Drljače, koji je nastao u koprodukciji Kanade i Bosne i Hercegovine.

S filmskog festivala u Trstu na ZagrebDox stižu čak tri zanimljiva naslova. U programu Majstori doxa gledamo Bodljikavu žicu (Border Fence) Nikolausa Geyrhaltera i Putinove svjedoke (Putin’s Witnesses) Vitalija Manskog, a regionalna konkurencija ugošćuje Mađarsku 2018. (Hungary 2018) Eszter Hajdú.

Autor: Ana Mikin

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u