Pogled u plavo dolazi u Slatinu

Objavljeno 07.09.2019 - Zanimljivosti

Pogled u plavo dolazi u Slatinu

Tijekom ovog vikenda, 7. i 8. rujna 2019. u Slatini će se održavati prava ronilačka atrakcija te će biti omogućena besplatna probna ronjenja u centru grada za sve zainteresirane građane i posjetitelje grada Slatine u sklopu projekta Pogled u plavo.

Grad Slatina i Turistička zajednica grada Slatine u suradnji s Agencijom Promocija ronjenja omogućit će besplatna probna ronjenja pod punom ronilačkom opremom u kontroliranim uvjetima i uz stručno vodstvo instruktora ronjenja.

Svi zainteresirani posjetitelji ove manifestacije imat će jedinstvenu priliku tijekom dva dana besplatno zaroniti pod punom ronilačkom opremom te upoznati čari, vještine i tehnike ronjenja, 7. rujna 2019. god. u periodu od 10:00h do 21:00h i 8. rujna 2019. god. u periodu od 10:00 do 18:00h u centru Slatine na Trgu Svetog Josipa.

Nakon kraće poduke o ronjenju i ronilačkoj opremi posjetitelji će imati priliku besplatno zaroniti u 10–metarski bazen koji će biti montiran u centru Slatine te uživati u čarima i ljepotama ronjenja, a ujedno razgledavati podvodnu izložbu fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića koja se nalazi na unutarnjim stranicama bazena i prikazuje ljepote hrvatskog podmorja.

Za sigurnost svih ronioca početnika brinut će se instruktori ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama koji su ujedno i članovi volonteri Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba te instruktori ronjenja Ronilačkog centra Osijek koji su s velikim brojem članova aktivirani u sklopu Državne Uprave za Zaštitu i Spašavanje kao tim za spašavanje iz vode, a ujedno će prezentirati svoj rad, usluge i aktivnosti.

Cilj projekta Pogled u plavo je promocija Hrvatske kao turističke i ronilačke destinacije, ponuda u ronjenju i općenito ronjenja kao aktivnosti te kroz besplatna probna ronjenja približiti ronjenje ljudima i potaknuti čim veći broj ljudi, a posebno onih najmlađih na bavljenje sportom i vodenim aktivnostima.

Autor: Andreja Vedrina

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u