Podržana kandidatura Vesne Pusić za predsjednicu HNS-a

Objavljeno 23.02.2013 - Vijesti

Podržana kandidatura Vesne Pusić za predsjednicu HNS-a

Središnji odbor HNS-a na Izbornom saboru stranke dao je punu i jedinstvenu podršku kandidaturi potpredsjednice Vesne Pusić za vođenje HNS-a. Time je otvoren kandidacijski postupak koji otvara mogućnost kandidiranja svakom članu HNS-a na način određen Statutom HNS-a.

Osim potporom Središnjeg odbora, kandidatura se ostvaruje uz potporu šest županijski organizacija, dva regionalna saveza ili 10 posto članova Izbornog sabora. Prijedlozi kandidatura dostavljaju se najkasnije 72 sata prije održavanja Izbornog sabora, navodi u priopćenju Ured za odnose s medijima HNS-a.

Izborni sabor održat će se 23. ožujka, neposredno prije europskih i lokalnih izbora.

Središnji odbor donio je i zaključke o jedinstvu HNS-a u političkom djelovanju u pripremi Izbornog sabora HNS-a i uspjehu, zajedništvu i podršci članovima koji sudjeluju u izvršnoj vlasti.

Također, izražena je zahvala dosadašnjem predsjedniku Radimiru Čačiću na svemu što je učinio za HNS, kao i rezultatima koje je HNS postigao tijekom razdoblja dok je vodio stranku prema aktualnoj poziciji u kojoj HNS ima četiri ministra u Vladi RH i Klub od 14 saborskih zastupnika.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u