Početak sezone sa 62 posto više dolazaka i 95 posto više noćenja

Objavio Kigo 18.04.2017

Željni odmora i što bržeg dolaska na cilj, ovogodišnji prvi gosti pošteno su se iznervirali čekajući i po nekoliko sati kako bi im policajci skenirali putovnice na graničnim prijelazima. Ako imamo na umu što novac od turizma znači za naš BDP – svaki nam je gost važan – problem beskonačnog stajanja u kolonama trebao bi se što prije riješiti kako umjesto Hrvatske turisti ne bi izabrali neko drugo odredište.

Gost Teme dana HTV-a bio je gost ministar turizma Gari Cappelli. Ministar se ne boji da će, ako se nastave sustavne kontrole sa slovenske strane – gosti odustati od Hrvatske kao mjesta za rajski odmor. “Sigurno da je dio ‘dnevnih gostiju’, odustao, ali premijer Andrej Plenković je u stalnom kontaktu sa svojim kolegama u Bruxellesu. Optimist sam i vjerujem da će se uskoro naći neko kvalitetnije rješenje kako bi sigurnost bila zajamčena a protočnost dobra”, kazao je Cappelli. Moramo biti svjesni ovih dana ove godine bilježimo 62 posto dolazaka više i 95 posto više noćenja u odnosu na isti preriod lani, pa su time ove gužve i donekle razumljive”, poručio je Cappelli.

Ministar je u emisiji govorio i o mjerama za unaprijeđenje zdravstvenog i kontinentalnog turizma. Svoj ‘recept za uspjeh’ u emisiji su podijelile i Petra Novnšćak te Tatjana Hažić, turstičke radnice iz Svetog Martina na Muri koji ovih dana doživljava snažan turistički uzlet.

Komentari

komentar

Anketa

Zbog čega volite ljeto?

Vidi rezultate

Loading ... Loading ...

hrvatska – vrijeme

Vrijeme

Najljepša redakcija u Hrvatskoj

Impressum

Pjesma My friend, s kojom će Jacques Houdek nastupiti na ovogodišnjemu 62. natjecanju za pjesmu Eurovizije

Tim koji potpisuje glazbu za pjesmu My friend čine Jacques Houdek, Siniša Reljić i Tony Malm, autori su teksta Jacques Houdek, Ines Prajo, Arijana Kunštek i Fabrizio Laucella, a poruku su pjesme vrhunski dočarali glazbenici Antun Stašić na violini i Neven Šverko na violončelu.

Želite li biti skipper, mornar, kuhar ili hostesa na luksuznim plovilima u Hrvatskoj nazovite broj 051 324 189