Plus i minus nove Škorine stranke!

Objavljeno 29.02.2020 - Vijesti

Plus i minus nove Škorine stranke!

Na današnjem predstavljanju Škorine stranke pod nazivom DOMOVINSKI POKRET Miroslava Škore bilo je svakako zanimljivo. Škoro je bio jasan i simpatičan, često je sa svojim upadicama nasmijavao svoje sljedbenike i na taj način je opuštao ozračje straha koje je uvijek prisutno kada se stvara nova stranka!

Škoro je ponovio svoje stavove iz predsjedničke kampanje, usredotočio se na loš rad pravosuđa, na nelogičnosti zakona i podzakona koje ne može nitko pratiti. Usredotočio se na problem iseljavanja Hrvata zbog lošeg vođenja gospodarstva. Škoro je jasno optužio HDZ i SDP kao glavne krivce za ono što se događalo zadnjih 20 godina, te je najavio bitku za ulazak u parlament sa svima onima koji su mu dali podršku na predsjedničkim izborima.

Od konkretnih stvari iz onoga što je danas Škoro kazao, jasno je da bi Škoro ukoliko postane premijer, odmah proglasio gospodarski pojas na moru, promijenio izborni zakon, dopuštao bi referendumske inicijative, smanjio bi birokraciju, ograničio bi miješanje politike u gospodarstvo, reducirao bi broj propisa.

Iz njegovog govora sasvim je jasno da ima iste stavove u odnosu prema Srbiji kao što to ima svaki hrvatski čovjek, dakle, plaćanje ratne štete Srbije, priznavanje ratne agresije, otvaranje pristupa informacijama koje se nalaze u Srbiji te kažnjavanje zločinaca!

Plus nove Škorine stranke je u tome što bi svojim imenom DOMOVINSKI POKRET mogao okupiti sve stranke centra i desnoga centra oke ideje stvaranja poštenije Hrvatske. Plus je i samo ime Škore kao poznatog glazbenika koji bi mogao okupiti veliki broj ljudi koji vole njegovu glazbu i što bi moglo pomoći u razbijanju ega raznih predsjednika sitnih stranaka na desnom spektru.

Minus je nedostatak programa, nedostatak tima koji bi trebao voditi pojedine resore, nedostatak institucionalne snalažljivosti. Minus je i samo ime Miroslava Škore koje se nalazi u službenom nazivu, jer u samom početku oblik registracije stanje stranke neodoljivo podsjeća na totalitarizam i stranački okvir, STRANKA TO SAM JA!

U izravnom prijenosu na Facebooku kamera čak nije niti pokazala publiku i buduće članove stranke pa su gledatelji još snažnije došli do zaključka da se radi o slučaju STRANKA TO SAM JA. Ovakvo smo iskustvo još jedino imali sa Ivanom Pernarom.

Osnivačku skupštinu novinari su mogli pratiti isključivo preko prijenosa na Škorinoj Facebook stranici, a Škoro je na samom predstavljanju istaknuo svoje negativno iskustvo s medijima koje više ne želi ponoviti! Loš odnos s medijima je također još kjedan minus ove nove hrvatske stranke!

Minus nove stranke je i da nema iskustva u vođenju niti jednoga mjesta, grada, županije, ministarstva ili države, i u ovom pogledu ovoj stranci može pomoći jako puno MOST koji već ima pozitivnog iskustva s obnašanjem dužnosti , no nedostaje im populizam koji će Škorina stranka obilovati!

Škoro će najvjerojatnije najbolje surađivati upravo s MOSTom kao najvrijednijom opozicijom u Saboru i strankom koja ima puno amandmana i prijedloga iza sebe za boljitak države. Temeljne državotvorne vrijednosti MOSTa i Domovinskog pokreta su gotovo identične pa je potpuno izvjesno da bi upravo ove dvije stranke mogle činiti buduću uspješnu Vladu RH!

Autor : KIGO.hr

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u