Plenković u veljači konačno rješava pitanje granice sa Slovenijom

Objavljeno 11.01.2018 - IzdvojenoVijesti

Plenković u veljači konačno rješava pitanje granice sa Slovenijom

Naše pozicije oko Slovenije jasne su i čvrsto iskomunicirane prema našim partnerima, pa i Sloveniji. Ostajemo pri poziciji koja teži za pronalaženje dogovornog rješenja za pitanja granice. Te smo poruke iskomunicirali i prema našim partnerima u Europskoj uniji, rekao je premijer Andrej Plenković na početku sjednice Vlade.

“Sredinom veljače u dogovoru s predsjednikom Europske komisije Jean-Claudeom Junckerom imam dogovoren poseban sastanak i s njim i s cijelim kolegijem EK gdje ćemo staviti na stol sva relevantna pitanja bitna za Hrvatsku u kontekstu našeg članstva u EU-u pa i odnosima sa susjedima. Tada ćemo imati prigodu još jednom rastumačiti naše stavove i pristup rješavanju problema oko granica”, rekao je premijer.

KIGO.hr saznaje da je već cijela komunikacija s EU birokratima odrađena i da Plenković ide u veljači i službeno po javnu potvrdu Europske komisija za podršku oko novih pregovora sa Slovenijom.

Slovenija se ispuhala u agresivnosti pokušaja jednostrane implementacije nevažeće arbitraže i danas joj više nitko ne vjeruje u EU jer nije bila spremna pregovarati. Ministar vanjskih poslova Slovenije je sve samo ne diplomat, a vrh slovenske politike je dobio jasan signal iz EU parlamenta da ucjene nisu dobro došle među prijateljskim državama, a to moraju biti sve članice EUa.

U veljači se očekuje konačni poraz slovenske agresivnosti na najvišoj razini EUa!

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u