Plenković se polako priprema za odlazak iz Hrvatske

Objavljeno 29.05.2019 - Vijesti

Plenković se polako priprema za odlazak iz Hrvatske

Da su i Plenković i Grabar Kitarović samo privremeno u Hrvatskoj te da love internacionalne karijere to svi u Hrvatskoj znaju. Hrvatska im je usputna stanica, crtica na biografiji na putu ka dobro plaćenim pozicijama u svijetu. Upravo zato ih ne zanimaju problemi poput 3 maja, razvaljenog riječkog priobalja, opustošene Slavonije, ne suradnje gospodarski plave i zelene Hrvatske, ne zanima ih niti korupcija u pravosuđu, nabava stranih katamarana za Jadroliniju, ne zanima ih put novca u ZAMPu, riješavanje krađe državnog proračuna kroz kojekakve udruge, državne agencije, lažne tvrtke, uspostava gospodarskog pojasa na moru.

S toga ne čudi da EU koja također ne prepoznaje moral u politici nagrađuje poslušnike različitim funkcijama koje se dobro plaćaju. Tako su se čelnici Europske unije okupili u Bruxellesu kako bi se dogovorili o novom vodstvu. Nakon sastanaka stranačkih grupacija o vodećim kandidatima i izboru čelnika Europske komisije razgovara se na neformalnoj večeri šefova država i vlada članica Europske unije. U Bruxellesu je i hrvatski premijer Andrej Plenković.

Ugledni portal Politico objavio je informaciju da je Europska pučka stranka za svoje pregovarače odredila predsjednike Vlada Hrvatske i Latvije – Andreja Plenkovića i Krisjanisa Karinsa.

– Tusk je zamislio ovaj sastanak na način da svaki premijer kaže svoje prioritete i ključne kriterije u odabiru čelnog čovjeka Europske komisije. Paralelno slijede međustranački pregovori koje vode po dva pregovarača iz svakog velikog bloka. Premijer Plenković je zajedno s premijerom Latvije izabran kao međustranački pregovarač u ime pučana, nizozemski i belgijski premijeri u ime liberala i španjolski i portugalski premijeri u ime socijalista. Ovaj proces mora biti dovršen do 21.06. kada je najavljen slijedeći samit u Bruxellesu, izvjestila je novinarka HRT-a, Jasna Paro.

– Ono što sam ja istaknuo jest da svakako želimo da se dogovorimo na vrijeme, da se dogovori paket koji podrazumijeva načelni dogovor o predsjedniku Europske komisije, predsjedniku Europskog vijeća, Europskog parlamenta, visokom predstavniku za vanjsku i sigurnosnu politiku, eventualno i o predsjedniku Europske središnje banke. Svi želimo da kada usvojimo 21. lipnja strateški program za idućih pet godina, da nema odugovlačenja s ključnim čovjekom koji to treba provoditi, a to je predsjednik Europske komisije, kako bi mu se ostavilo vremena da napravi svoj tim i pripremi tranziciju koja će ići u drugoj polovici godine, istaknuo je premijer Plenković, koji odugovlači godinama rješavanje uređenja riječkog priobalja koje danas prima preko 60 000 putnika na potpuno neprimjerenim lokacijama. Riječko priobalje ima i EKO bombu usred grada u vlasništvu INAe i ne treba posebno spominjati da Plenković ovaj problem nije nikada niti spomenuo na Vladi ili u Saboru, EU parlamentu……

Kompromisa građana s poltičarima koji ne razgovaraju sa svojom bazom i koji zastrašuju svojim ponašanjem više nema. EU izbori to su najbolje dokazali i velike stranke dobivaju manje glasova nego ikada do sada jer se građani okreću novim idejama i onima koji žele brže i transparentnije rješavati probleme.

I Plenković i Grabar Kitaoević se očigledno spremaju za inozemne karijere jer gube bazu u matičnim državama. Zanimljivo da su korisniji drugima nego svojima……

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u