Plenković se hvali , a sindikati nezadovoljni.

Objavljeno 25.11.2019 - GospodarstvoIzdvojeno

Plenković se hvali , a sindikati nezadovoljni.

Sindikati štrajkaju već 31 dan, prvo po cirkularnom modelu, a od prošlog utorka krenuli su u opći štrajk, tako da su učenici dosad izgubili 11 dana nastave. Štrajkaju tražeći povećanje koeficijenata složenosti poslova u obrazovanju za 6,11 posto, kako bi se riješio problem zaostajanja njihovih plaća u odnosu na druge javne službe.

Danas je trebao biti ključan sastanak za prestanak štrajka, no baš na njemu se nije pojavio Plenković za kojeg prosvjednici drže da je najviše kriv za navedeni štrajk.

Prosvjetari drže da je Plenković bahat i da ih podcjenjuje, a ovaj tvrdi da to nije istina i da im nitko nije digao plaću 20 posto osim njega.

Razgovori traju od 16 sati i nakon sat i pol napravljena je pauza. Neslužbeno doznajemo kako sindikati za sada ponudom nisu zadovoljni. O koeficijentima se, kaže izvor HRT-a- ne razgovara, već samo o dodacima. Ponuda je mala, dodaje. Sindikalisti kažu da sastanak nije pregovaračke nego konzultativne prirode jer Frka Petešić nema mandat s njima razgovarati o promjeni koeficijenata.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u