PLENKOVIĆ: “Nije nužno da sve bude na internetu” !?

Objavljeno 15.03.2017 - GospodarstvoIzdvojeno

PLENKOVIĆ: “Nije nužno da sve bude na internetu” !?

Dionice Agrokora na burzi tonu, na naplatu mu dospijevaju mnogi krediti, a kolike su obveze prema državi, nitko ne želi reći jer je to porezna tajna. Nikome pametnome nije jasno zašto je porezna tajna, kad se svim drugim pravnim i fizičkim subjektima njihovi dugovi nalauze na “crnoj list” poreznu uprave.

Procjenjuje se da ruska država preko Sberbanke i VTB banke drži oko milijardu i 300 milijuna eura, od ukupno tri milijarde i 400 milijuna eura Agrokorova duga. Situaciju oko Agrokora komentirao je i premijer Andrej Plenković. Rekao je kako nije neobično što javnost nije obaviještena o sastanku s čelnim ljudima te tvrtke.

Nije nužno da sve bude na internetu. To što sada govorimo o sastancima otprije nekoliko tjedana nije razlog za dramu, rekao je premijer. Istaknuo je kako je Agrokor je velika kompanija te da je za njezino vođenje prije svega odgovorna uprava i vlasnik. Očekujem da upravljanje bude na razini koju očekuju i zaposlenici i partneri i dobavljači, dodao je.

Ponovio je kako Vlada prati situaciju te će učiniti sve da hrvatski sustav bude stabilan. Važno nam je da sve vezano uz Agrokor nema negativnih reperkusija na hrvatsko gospodarstvo i financijski sustav. U ovom trenutku očekujem da Uprava Agrokora donosi mudre odluke, kazao je premijer.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u