Plenković neugodan u Saboru! Sve sličniji Sanaderu!

Objavljeno 20.09.2018 - IzdvojenoVijesti

Plenković neugodan u Saboru! Sve sličniji Sanaderu!

Na jesenskom zasjedanju Hrvatskog sabora mnogi su uočili da se sadašnji predsjednik Vlade RH Andrej Plenković ponaša sve sličnije bivšem premijeru Sanaderu , ali i bivšem premijeru Milanoviću.

Uvrede na osobnoj razini, omalovažavanje drugog mišljenja, arogancija, odgovori uz sarkazam, miješanje u događanja unutar drugih stranaka, cinizam i uobraženost samo su dio ponašanja sadašnjeg premijera.

Ovakvo ponašanje gotovo uvijek u povijesti hrvatske politike završi loše po osobu koja se tako ponašala jer koliko god netko mislio da su Hrvati neki primitivci, uvijek treba naglasiti da je kravata kao oličenje kulture stvorena u Hrvatskoj i da Hrvati ipak izrazito poštuju one odlike kod čovjeka koje je primjerice imao Oliver Dragojević.

Andrej Plenković se po svijetu ponaša uglađeno, fino i pristojno, a u Hrvatskoj se sve više ponaša kao osoba koja ne poštuje hrvatske građane i oporbu, ali i vlastite stranačke kolege.

Plenković nema niti jedan vanjski ključni uspjeh pa tako Hrvatska i dalje ima vize za SAD, problem s arbitražom nije nikako iskomuniciran s članicama EU i Slovenija nije bila kažnjena zbog onoga što je napravila u ijeku arbitraže, spor s BiH nije dobiven oko problema izgradnje Pelješkog mosta, Plenković nije jasno obranio hrvatske interese u sukobu sa Srbijom i njihovim predstavnicima koji i dalje veličaju Miloševića, Mađarska nije izručila Hrvatskoj Hernadija, INA se nije uspjela otrgnuti iz ralja MOLa, sporovi sa susjedima, debakl s kandidaturom Zagreba za sjedište Europske agencije za lijekove (EMA), BDP, koji je treći najniži u EU-u nakon Rumunjske i Bugarske. Plenković nije Hrvatsku pozicionirao kao Floridu Europe niti je napravio smisleni plan kako svijetu predstavti Hrvatsku kao TOP svjetsku nautičku destinaciju.

Kada bi danas pitali Plenkovića što je Hrvatska i kojim putem ćemo gospodarski ići, on doista ne bi znao što točno suvislo odgovoriti, a vodi državu!

HDZ kao nacionalna stranka i temelj stvaranja Hrvatske države ne može izdržati “matematičko” vladanje Plenkovića Hrvatskom gdje se za dostatan broj glasova u Saboru može koalirati s potpuno ne kompatibilnim strankama HDZu.

Tako da danas imamo situaciju da se sve više HDZovaca počinje buniti protiv Plenkovića, a mnogi su članovi HDZa zbog sve većih pritisaka u nemilosti kolovođa i predstoji im izbacivanje iz stranke.

Plenković nema kontrolu nad cijelim HDZom niti nad predsjednicom Hrvatske i njezinim taborom.

Na zadnjem zasjedanju Hrvatskog sabora mogla se čuti i poruka Plenkoviću da “sprema padobran” što je i više nego jasna poruka.

Je li Plenković spreman na skok?

 

 

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u