Plenković blago na Pupovca

Objavljeno 27.08.2019 - IzdvojenoVijesti

Plenković blago na Pupovca

Vlada je u utorak priopćila da usporedbu suvremene Hrvatske s NDH te tezu o Hrvatskoj kao faktoru nestabilnosti u susjedstvu, koje je iznio predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac u subotnjem intervjuu za portal Radiosarajevo.ba, smatra krajnje neprimjerenom i nedopustivom.

Iz Vlade su naglasili da je moderna hrvatska država nastala žrtvom hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu te da ni politički, ni ideološki ni pravno nije sljednica NDH.

– S obzirom na dugogodišnje političko iskustvo gospodina Pupovca, očekuje se da se suzdrži od izjava koje će podizati tenzije i društvenu polarizaciju te služiti kao povod akterima na krajnjem spektru da nameću još radikalniju retoriku, priopćili su iz Vlade.

Podsjetili su da su i Vlada i premijer Plenković najoštrije osudili napade na pripadnike srpske manjine koji su se nedavno dogodili u Kninu, Đevrskama, Viškovu, Splitu i Supetru. Pozdravljaju brzu i djelotvornu reakciju policije koja je razotkrila i prijavila počinitelje napada u Đevrskama i Viškovu.

Plenković nije kazao kako je jednomjesečni pritvor određen krivom čovjeku, nije kazao da mu se zbog takve akcije sprema prosvjed Hrvatta iz Rijeke te da je njegova politika prema Pupovcu, Vučiću i ostalima presmiješna i nije sastavni dio državotvorne politike jednog normalnog političara koji drži do sebe i svoje države.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u