PICULA ORGANIZIRA OKUPLJANJE PROIZVOĐAČA AUTOHTONIH PROIZVODA U STRASBOURGU

Objavljeno 21.11.2016 - GospodarstvoVijesti

PICULA ORGANIZIRA OKUPLJANJE PROIZVOĐAČA AUTOHTONIH PROIZVODA U STRASBOURGU

Na poziv zastupnika Tonina Picule, dvadesetak proizvođača zagorskih mlinaca i zagorskih štrukli, međimurskog mesa ‘z tiblice i međimurskog bučinog ulja, viškog brašna od rogača, dalmatinskog i istarskog pršuta, dubrovačke mantale, džema od dubrovačke ljute naranče ličkog sira škripavca, putuje u Strasbourg od 21. do 24. studenog 2016. Među njima će također biti i predstavnik Slow fooda kao i gastro stručnjakinja Jadranka Ničetić.

 

Nastavak je to inicijative zastupnika Picule koji se time bavi od početka mandata, zamišljeno kao okupljanje proizvođača zaštićenih proizvoda, proizvoda koji su u proceduri (ili se pripremaju za proceduru) i proizvoda koji imaju potencijal, kao i stručnjaka koji pomažu u procesu zaštite.

 

“Radni sastanak Hrvatske oznake izvornosti: održivost kroz zajedništvo i kvalitetu bit će još jedna prilika za umrežavanje i razmjenu iskustava proizvođača i stručnjaka međusobno. Cilj je svake ovakve radionice osnažiti male i srednje proizvođače poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda jer je iz mjeseca u mjesec vidljivo da napori oko zaštite autohtonih proizvoda u Hrvatskoj daju rezultate”, poručio je zastupnik Tonino Picula.

 

Posljednji okrugli stol i radionice Picula je organizirao prošli mjesec u Lovincu – mjestu gdje je zaštićen lički krumpir, a prije toga u Bruxellesu, Dubrovniku, Šibeniku, Rovinju i Zagrebu.

Kao rezultat trogodišnjeg rada, zastupnik Picula je zajedno s grupom autora izdao i Priručnik „Autohtoni proizvodi i oznake kvalitete Europske unije: od ideje do realizacije” namijenjen prvenstveno proizvođačima, ali i svima onima koji tek razmišljaju o tome da se uključe u proces zaštite proizvoda. Besplatno ga možete downloadati na: http://toninopicula.com/parlamentarne-aktivnosti/projekti-ureda/okrugli- stol-o- zastiti-autohtonih- proizvoda/a2043

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u