Petrov: Hrvatske kompanije trebale bi kupiti Agrokorove tvrtke

Objavljeno 11.04.2017 - Vijesti

Petrov: Hrvatske kompanije trebale bi kupiti Agrokorove tvrtke

Čelnik Mosta i predsjednik Hrvatskog sabor Božo Petrov izjavio je kako smatra da bi hrvatske kompanije trebale sudjelovati u kupnji Agrokorovih tvrtki kada izađu na tržište. Ne jedan gigant već niz jakih hrvatskih kompanija. Ako tako postavimo pravila, udaramo zdrave temelje ekonomiji i tržišnu utakmicu, kazao je Petrov u Metkoviću.

Dodao je i da vladin povjerenik Ante Ramljak ima podršku Mosta, te da od njega očekuje transparentnost i kooperativnost.

Bez uplitanja Vlade, smatra Petrov, Ivica Todorić bi dalje mogao licitirati oko Agrokora zbog čega bi gospodarski sustav nastavio biti u agoniji, a upitna bi bila i sudbina drugih velikih tvrtki poput Kraša ili Vindije. U drugoj fazi, kazao je, slijedi restrukturiranje Agrokora u cilju da prva sredstva koja dođu posluže za isplatu od najmanjih do najvećih dobavljača.

Todorić jest vlasnik, ali dugovi premašuju vrijednost tvrtke, dakle, on nije vlasnik, ustvrdio je Petrov.

Odbacio je kritike da Most koristi represivni aparat u predizbornoj kampanji, naglasivši da istrage moraju biti neovisne bez obzira na vrijeme. Kao građanin i predsjednik Sabora smatram da se treba istražiti jesu li počinjena kaznena djela. Sasvim je nebitno vrijeme, istaknuo je.

Potvrdio je da će Hrvatski sabor idući tjedan raspravljati o dodatnom skidanju imuniteta Tomislavu Sauchi, kojeg se sumnjiči u aferi s putnim nalozima “Dnevnice”. Na novinarski upit kada će se početi isplaćivati dnevnice putem računa kazao je da je u tijeku informatizacija Sabora i pilot projekt nakon čega će se povezati sve saborske službe.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u