Pernar: Ako je Marić znao da su izvješća lažirana, zašto je dao kredit Agrokoru

Objavljeno 30.03.2017 - GospodarstvoIzdvojeno

Pernar: Ako je Marić znao da su izvješća lažirana, zašto je dao kredit Agrokoru

U nastavku zasjedanja Sabora jutros čak šest zahtjeva za stankom. SDP i HDZ zatražili su je zbog aktualne političke situacije u zemlji, a još četiri oporbena kluba zbog poreza na nekretnine, širenja genetski modificiranih organizama, nepovjerenja u državne institucije i Agrokora.

Zastupnik Živog zida Ivan Pernar prozvao je ministra financija Zdravka Marića, bivšeg izvršnog direktora u tvrtki Agrokor, da je, iako je znao za stanje u Agrokoru, dopustio da mu se u prosincu 2016. dade HBOR-ov kredit od 283 milijuna kuna, dok su iz HDZ-a branili ministra, opetujući njegove riječi da, dok je radio u Agrokoru, u njegovoj zoni odgovornosti nisu bile financije. Ministar Marić bio je izvršni direktor u Agrokoru zadužen za investicije, odnosno financiranje, što će reći da je upućen u stanje u tvrtki. I usprkos tome što je znao kakvo je stanje, dopustio je da se u prosincu prošle godine Agrokoru dade kredit HBOR-a u iznosu od 283 milijuna kuna. Hineći da nema veze s tim, izuzeo je sebe iz odluke, a znao je da je Agrokor pred bankrotom, čime je zapravo HBOR oštećen za 283 milijuna kuna koje nikad neće biti vraćene, izjavio je Pernar u Hrvatskom saboru.

Ako je Marić znao da su izvješća lažirana, zašto je dao kredit Agrokoru preko HBOR-a. S druge strane, ako nije znao da su izvješća lažirana, pitanje je kakve su njegove kompetencije kao ministra ako u vlastitoj firmi ne zna kako posluje, izjavio je Pernar.

Zapitao se i čime se bave DORH, Porezna uprava, Ministarstvo financija i Državna revizija, te pozvao Ministarstvo financija da krene u nadzor nad Gazdom, odnosno Ivicom Todorićem.

Potpuno je nevjerojatno da Marić nije znao koje je financijsko stanje AGROKORA i svako izvlačenje danas nema nikakvog smisla.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u