Paški sir je dobio zlatnu medalju za najbolji sir na svijetu

Objavljeno 11.09.2017 - GospodarstvoVijesti

Paški sir je dobio zlatnu medalju za najbolji sir na svijetu

Jedu ga svi koji posjete Hrvatsku i koji vole dobro pojesti. Najbolji restorani ne mogu bez njega, a sada je to prepoznao i svijet. To je najbolji sir na svijetu.

Paški sir dobitnik je prestižnih nagrada na sajmu sireva Global Cheese Awards i proglašen je najboljim ovčjim sirom za ovu godinu. U Paškoj sirani itekako su ponosni na činjenicu da je njihov sir proglašen najboljim na cijelom svijetu.

Paški sir je dobio zlatnu medalju za najbolji sir proizveden od ovčjeg mlijeka i najbolji specijalitet napravljen od ovčjeg mlijeka, a obje te nagrade donijele su Paškoj sirani trofej za najbolji ovčji sir.

“Natjecanje je bilo u Somersetu, u Engleskoj. U četvrtak je bilo ocjenjivanje, a u subotu ujutro su objavljene liste dobitnika nagrada”, kazala je za Index Martina Pernar Škunca iz Paške sirane.

“U studenome prošle godine Paški sir je proglašen najboljim sirom srednje i istočne Europe na natjecanju u španjolskom gradu San Sebastianu. Tamo smo osvojili nagradu Super Gold”, dodala je Martina Pernar Škunca.

Kvaliteta prepoznata i u SAD-u

Na Global Cheese Awardsu su ove godine sudjelovali drugi put. Godine 2015. na tom istom natjecanju brončanu medalju je dobio njihov sir Pramenko.

“Ova nagrada nam jako puno znači. Mi smo na malom otoku i ovo je veliki uspjeh, ponosni smo na svoj rad. Paški sir ovim priznanjima izlazi iz granica Hrvatske, postajemo svjetski poznat brend prepoznatljiv po kvaliteti”, kazala je Martina Pernar Škunca. Kaže kako je Paški sir našao svoje kupce i u američkom gradu Seattleu.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u