Park šuma u Zadru postala divlji deponij smeća

Objavljeno 19.02.2018 - Vijesti

Park šuma u Zadru postala divlji deponij smeća

Ovih dana u redakciju KIGO.hr zaprimili smo nekoliko pritužbi iz Zadra od lokalnih mještana da se najljepša zadarska park šuma pretvara u divlje odlagalište smeća te da Grad Zadar, TZ Zadra i policija u Zadru nisu u stanju održati park šumu Musapstan čistom i urednom na korist svih građana i turista koji tamo dolaze.

U navedenu park šumu često dolaze šetači, biciklisti, jahači na konjima kao i turisti na Buggy vozilima i svi su odreda u šoku. Park je smješten na svega par kilometara od poznatih morskih orgulja i samog središta grada i na nekoliko stotina metara je od najvećeg trgovačkog centra Supernove u Zadru.

Zadrani traže hitno očitovanje Grada Zadra i TZ Zadra te da se park šuma očisti, da se jasno zabrani odlaganje otpada na navedenoj lokaciji te da policija nađe hitno počinitelje koji su uneredili par i osramotili Zadrane.

U redakciji KIGO.hr smo poslali upit institucijama i čekamo njihov odgovor koji ćemo prenijeti u cijelosti. Upit su dobili Grad Zadar, TZ Zadra i Ministarstvo za zaštitu okoliša i to Uprava za inspekcijske poslove koja obavlja poslove inspekcijskog nadzora u području zaštite okoliša, zaštite zraka, održivog gospodarenja otpadom, zaštite od svjetlosnog onečišćenja, upravljanja vodama, zaštite prirode u skladu s propisima kojima se uređuje pojedino područje.

FOTO: Robert Kralj

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u