Otvorenje izložbe karnevalskih maski

Objavljeno 08.02.2017 - Kultura

Otvorenje izložbe karnevalskih maski

Otvorenje izložbe karnevalskih maski umjetničke sekcije Milo Seršić, koja djeluje kao frakcija Zajednice Talijana Krk, otvara se u petak, 10. veljače 2017. godine, u krčkoj Galeriji Decumanus, s početkom u 18.00 sati.

Zajednica Talijana Krk, osnovana je 2003. godine, a danas je s puno ljubavi i entuzijazma vodi predsjednica Silvana Pavačić. Jedan od primarnih zadataka ovog sveprisutnog udruženja predstavlja očuvanje talijanskog kulturnog i kulturalnog identiteta, kao i organizacija uz to vezanih događanja, što njegove članice i članove čini važnim faktorom u ukupnom društvenom i kulturnom životu grada Krka.

Osim provođenja tečaja talijanskog jezika za različite dobne skupine u sklopu Zajednice dijeluje i umjetnička sekcija Milo Seršić s tri stalno organizirane radionice, i to batika, keramike i dekupaža, što ih redom vode Luciana Hlupar Trinajstić, Blanka Petric i Božica Žic. Upravo predstavljanje rukotvorina nastalih na tim radionica, ujedno inspiriranih temama vezanim uz nejveseliji period u godini, značajan su i svakako zanimljiv prilog ovogodišnjem programu Krčkog karnevala.

Prigodna izložba Zajednice Talijana Krk bit će otvorena do 23. veljače, a postav je moguće razgledati svakim radnim danom od 10.00 do 13.00 sati ili uz prethodnu najavu organizatoru Centru za kulturu Grada Krka

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u