Otvorena prva Ikea u Hrvatskoj

Objavljeno 21.08.2014 - Gospodarstvo

Otvorena prva Ikea u Hrvatskoj
Gradnja Ikee u Zagrebu započela je prije točno 12 mjeseci, u nju je uloženo 750 milijuna kuna, prostire se na 35 tisuća četvornih metara unutar kojih kupcima na raspolaganju stoji devet i pol tisuća artikala
Širokim osmjesima i gromoglasnim pljeskom zaposlenici Ikee pozdravili su tristotinjak prvih kupaca koji su došli na prvi dan otvorenja švedskog trgovačkog lanca namještajem u Zagrebu.

Na otvorenju su prisustvovali predstavnici švedske Ikee koji su s predsjednikom Ivom Josipovićem prerezali vrpcu, a iz Vlade su još došli potpredsjednik Vlade Branko Grčić, ministrica graditeljstva i prostornog uređenje Anka Mrak Taritaš koja je najavila svoj prvi šoping, kupnju posteljine za mjesec dana, kada prođu gužve.

Josipović je rekao da je danas važan dan, s obzirom da se radi o jednoj od većih i važnih investicija u Hrvatskoj te se nada da će hrvatski proizvođači naći svoje mjesto na policama Ikee u Hrvatskoj i drugim zemljama.

Gradnja Ikee započela je prije točno 12 mjeseci, u nju je uloženo 750 milijuna kuna, prostire se na 35 tisuća četvornih metara unutar kojih kupcima na raspolaganju stoji devet i pol tisuća artikala. U Ikei u prvoj godini očekuju oko tri milijuna posjetitelja i prihod od 40-tak milijuna eura, piše Lider.

Osim u Zagrebu, Ikea planira gradnju prodajnih objekata u Ljubljani i Beogradu, a kada pokrije glavne gradove u regiji razmišljat će o drugim mjestima poput Splita i Rijeke. Dragan Skalušević, direktor Ikea Hrvatske naglasio je kako je zadnju trgovinu Ikea otvorila 2005. godine.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u