Otvoren poziv skupinama i izlagačima na 23.Maskenbal Grada Ozlja

Objavljeno 22.01.2020 - Zabava

Otvoren poziv skupinama i izlagačima na 23.Maskenbal Grada Ozlja

Tradicionalni, 23. ozaljski maskenbal, održat će se na Trgu braće Radić u Ozlju u nedjelju, 23.veljače, s početkom od 15:00 sati. Kao i do sada, vesela povorka krenut će prema pozornici od prostorija TZ Ozalj (popularna „Humićka“) preko trga do pozornice na kojoj je i ove godine organiziran zabavni program. Uz nastupe dječjih skupina, nastupiti će i odrasli – Ozaljski fašuširi, Vrhovačke grinte, Vivodinske mačkare, Crveni križ Ozalj i dr. Ovogodišnji meštri ceremonije su Nikola Čulig – Frenky iz Vrhovca i radijski voditelj Damir Dado Valent, koji će dijeliti nagrade i zabaviti sve okupljene.

Od ove godine tradicionalni ozaljski maskenbal i potapanje pusta u selu Trg spojeni su u jednu cjelovitu manifestaciju. Pusta će se suditi (tradicijski se nevaljalcima uvijek sudilo u gradu/Starom gradu Ozlju) na mučilima i s pozornice otpraviti u selo Trg, na izvršenje kazne odnosno potapanje. Na pusta i u njegov trbuh djeca i odrasli će moći ubaciti papiriće ili cedulje, sa svim lošim iz prošle godine, što žele da nestane. Za uvodni program, besplatne porcije graha, kuhano vino i čaj zaslužni su članovi UDVDR – Zrinski i Frankopani Ozalj, a besplatne krafne osigurava Grad Ozalj. Tradicionalno, na maskenbalu će se na štandovima predstaviti i lokalni proizvođači hrane (OPG).
Svi zainteresirani za sudjelovanje u veseloj povorci pod maskama, mogu se prijaviti do 21. veljače 2020. slanjem podataka (broj sudionika, naziv skupine, kontakt) na adresu pou.ozalj@gmail.com. Za one koji zakasne, to će biti moguće i na mobitel 095/910-3807, do 13 sati u nedjelju 23.veljače 2020.

Sve prijavljene skupine ocjenjivat će stručni žiri, koji će odlučiti i o raspodjeli vrijednih i zanimljivih nagrada. Ove godine to su Eva Zadro, glavna urednica Trend radija, Leo Staković, meštar Karlovačkog karnevala i Stjepan Bezjak, ravnatelj Zavičajnog muzeja Ozalj.
Nagrade su:
1. nagrada – jednodnevni izlet, u dogovoru s organizatorom
2. nagrada – večera u Pizzeriji Lav u Ozlju
3. nagrada – poklon paket organizatora

Grad Ozalj poziva sve zainteresirane izlagače (obrti i OPG) za predstavljanje svojih proizvoda na maskenbalu da se najkasnije do 20.veljače prijave na ozaljgrad@gmail.com.
Organizator 23.Maskenbala je Grad Ozalj, a partneri su: POU Katarina Zrinska – Ozalj, UDVDR – ogranak Zrinski i Frankopan Ozalj i KUD Ključ „Trg“.

Autor: Toni Šarić

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u