Otkupna cijena salate 2 – 2,2 kune

Objavljeno 03.04.2021 - Gospodarstvo

Otkupna cijena salate 2 – 2,2 kune

Mnogi će za blagdanski ručak na stolu imati pečenje, a ono je nezamislivo bez salate. Proizvođači u Neretvanskoj dolini jednu turu salate beru uoči Božića i Nove godine, a drugu prije Uskrsa.

Sve su salate ujednačene veličine i težine, a to znači da su sve prispjele za tržište. Stoga ih treba obrati u sljedeća dva tri dana.

Ante Jović, voditelj proizvodnje Agro Neretva iz Opuzena, ističe da prodaja ide vrlo dobro.

Proizvođači svoje proizvode najviše prodaju na veliko – u otkupne centre.

– Ukupan prinos ove godine u dolini Neretve procjenjuje se na 800 tona salate. Mislimo da je to zadovoljavajuća količina i da nemamo problema u prodaji s tom količinom, kaže Dragan Crnomarković, voditelj otkupnog centra “Enna fruit” iz Opuzena.

Ni na otkupnu cijenu koja se ovih dana kreće od 2 kune do 2,2 kune po komadu, nemaju prigovora ni proizvođači.

– Trebali bismo biti zadovoljni. Lani smo je bacali u kanale, a u ovo doba, uoči Uskrsa, cijena je bila 90 lipa i 1,1 kunu, rekao je Nikola Bartulović iz Blaca.

Najveći dio ovogodišnje zimske salate po svemu sudeći bez problema će se prodati u sljedećih nekoliko dana. Ipak, teško je u ovom trenutku procijeniti što će biti s rajčicama, paprikama i krastavcima koji su se počeli saditi. Njihova prodaja dobrim dijelom ovisi o turističkoj sezoni.

HRT

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u