Orkanski vjetar i mećava zatvorili ceste

Objavljeno 17.01.2017 - Vijesti

Orkanski vjetar i mećava zatvorili ceste

Zima je ponovno stisnula. Olujna bura puše na Jadranu, gotovo posvuda u unutrašnjosti zemlje pada slab do umjeren snijeg.

Zbog snježnih nanosa i vjetra zatvorena je autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje te A7 između čvorova Sveti Kuzam i Šmrika. Zabranjen je promet državnom cestom između Udbine i Knina, kao i Maslenice i Zatona Obrovačkog, zatim Paškim i Krčkim mostom te na Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene. Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A6 Rijeka – Zagreb između Kikovice i Delnica; riječka obilaznica između čvorova Škurinje i Orehovica te državna cesta Gospić – Karlobag. Više o stanju u prometu možete pročitati ovdje.

Na Visu se zabijeljela Komiža, a na brdu Humu ima ga oko pola metra. Snijeg je padao i na Korčuli, Pelješcu te u Splitu i okolici. Preporučuje se svima da po ovoj buri i hladnoći ne izlaze na more jer je za sjeverni Jadran izdan crveni meteoalarm.

Vremenska prognoza za Utorak 17.01.2017

Umjereno do pretežno oblačno, povremeno sa snijegom, na Jadranu i kišom. Ponajprije u unutrašnjosti očekuje se stvaranje novog snježnog pokrivača, u gorju ponegdje i većeg od 20 cm. U drugom dijelu dana na Jadranu postupni prestanak oborine. I dalje vjetrovito uz umjeren do jak sjeveroistočnjak koji u gorjumože imati olujne udare. Na Jadranu će puhati jaka, na udare olujna i orkanska bura. Najviša dnevna temperatura od -5 do 0, na Jadranu između 3 i 8 °C.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u