Oporba shvatila da mora “udariti” i po predsjednici

Objavljeno 18.05.2018 - Izdvojeno

Oporba shvatila da mora “udariti” i po predsjednici

Oporbeni zastupnici u Saboru oštro su kritizirali predsjednicu Republike Kolindu Grabar Kitarović zbog višednevne šutnje nakon izbijanja ‘afere hotmail’ te zbog objave da se sastala s ravnateljem SOA-e Danijelom Markićem i njezinom najavom sazivanja sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost idući tjedan (VNS).

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak misli da je “predsjednica duboko u predsjedničkoj kampanji i da ono što govori nema nikakve veze sa zdravom pameću”. “Kaže: vratite novce, a ako postoje ugovori, onda su to legalno stečeno novci, iako je nemoralno. Tu svakako ima posla za državne institucije, prije svega za DORH i USKOK, a ovo što radi predsjednica je bacanje pijeska u oči javnosti. To su samo novi predizborni potezi u pokušaju osvajanja drugog mandata, što joj neće poći za rukom”, poručuje Beljak.

Član Predsjedništva SDP-a Peđa Grbin predsjednicu je nazvao “hodajućim skandalom”. “Danas je progovorila samo zato što ste vi jučer ukazali da šuti”, kazao je novinarima. Na pitanje predlaže li sjednicu VNS-a zato što je uistinu zabrinuta za situaciju ili zato što vidi da je premijer Plenković na koljenima, Grbin je odgovorio da je predsjednica u kampanji od prvog dana kada je stupila na dužnost”, ocijenio je. “Ona je spremna dovesti svoj položaj, ugled pozicije koju obnaša i ugled RH u pitanje, a sve samo zato da bi dobila još jedan mandat. To je skandalozno”, kazao je Grbin.

Nikola Grmoja je kazao kako predsjednica Kolinda Grabar Kitarović o ovoj temi nije govorila iako je ranije znala kritizirati Vladu radi neprovođenja reformi i ostalog. “Mislim da se treala prije uključiti i vidjet ćemo hoće li ovo imati ikakvog učinka u rasvjetljavanju same afere”, poručio je. Odluku Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa da pokrene postupak protiv bivše potpredsjednice Vlade Martine Dalić smatra “jedinom logičnom odlukom”. “Međutim, nije Martina Dalić jedina protiv koje povjerenstvo treba pokrenuti postupak. Sad je svima jasno da je u sukobu interesa bio i Zdravko Marić”, kazao je Grmoja.

Predsjednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš kratko je prokomentirala da je “predsjednica Grabar Kitarović u predizbornoj kampanji već neko vrijeme pa na tragu toga daje i izjave”.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u