Oni se vole , a razlika je 24 godine

Objavio Kigo 09.05.2017

Novi francuski predsjednik Emmanuel Macron i njegova supruga Brigitte Trogneux oduvijek su pod povećalom javnosti. Posebice prva dama, pa vam donosimo priču o njihovoj ljubavi koja je srušila mnoge predrasude.

Emmanuel i Brigitte rame uz rame prošli su cijelu predizbornu kampanju – uređivala mu je govore i savjetovala ga kako nastupati u javnosti. Ona je njegova supruga i najbliža suradnica. O tome svjedoči i urednica francuskog celebrity magazina ‘Paris Match’ Catherine Swaab: Brigitte je predsjednikova žena i njegova partnerica. Uspjela je biti velika inspiracija, ali i ostati po strani. Nije sebe stavljala u prvi plan.

A najprije mu je bila učiteljica. Kada su se upoznali, njemu je bilo 15, njoj 39. Macron je glumio u školskoj predstavi koju je Brigitte postavljala. Ona je tada bila udana majka troje djece. Kazala je kako ju je osvojio strpljenjem i inteligencijom. Samouvjereni Macron već joj je sa 16 rekao da će se njome oženiti, a vezu su počeli kada je navršio 18. Brigitte se u međuvremenu rastala, a svoju ljubav ozakonili su kao 30-godišnjak i 54-godišnjakinja.

Razlika u godinama postala je neiscrpno vrelo francuskim tabloidima. Par je na medijsku opsesiju odgovorio napomenom kako Donald Trump i njegova supruga Melania nisu bili ni približno kritizirani zbog identične razlike u godinama. Kada su se nakon njegove pobjede pojavili na pozornici držeći se za ruke, a zatim i poljubili, prekršili su još jedno nepisano pravilo u francuskoj politici.

Do prije dvije godine radila je kao učiteljica, a onda je dala otkaz kako bi pomogla njegovu političkom uzletu. Bivši bankar i ministar gospodarstva tijekom kampanje naglašavao je da će, ako pobijedi, Brigitte sudjelovati u svakoj njegovoj odluci. Politički analitičar Dominique Mossi smatra da će ona biti prva dama u američkom smislu te riječi. Iako ta titula u Francuskoj službeno ne postoji, Brigitte Trogneux će se kao prva dama posvetiti edukacijskoj reformi i radu s autističnom djecom.

Komentari

komentar

Anketa

Zbog čega volite ljeto?

Vidi rezultate

Loading ... Loading ...

hrvatska – vrijeme

Vrijeme

Najljepša redakcija u Hrvatskoj

Impressum

Pjesma My friend, s kojom će Jacques Houdek nastupiti na ovogodišnjemu 62. natjecanju za pjesmu Eurovizije

Tim koji potpisuje glazbu za pjesmu My friend čine Jacques Houdek, Siniša Reljić i Tony Malm, autori su teksta Jacques Houdek, Ines Prajo, Arijana Kunštek i Fabrizio Laucella, a poruku su pjesme vrhunski dočarali glazbenici Antun Stašić na violini i Neven Šverko na violončelu.

Želite li biti skipper, mornar, kuhar ili hostesa na luksuznim plovilima u Hrvatskoj nazovite broj 051 324 189