Oktoberfest u Rijeci

Objavljeno 12.10.2017 - Zabava

Oktoberfest u Rijeci

13.-15. listopada – Oktoberfest šator u Rijeci na platou kod ZTC-a uz nastupe bendova Belfast food i Atomsko sklonište

Oktoberfest je najveća gastro manifestacija na svijetu koja svake godine u Munchenu okuplja više od 6 milijuna posjetitelja.

Riječani će ovaj vikend po prvi puta imati prigodu uživati u originalnim bavarskim okusima u svome gradu. U šatoru na platou ispred ZTC-a priprema se pravi Oktoberfest ugođaj s ljepoticama odjevenim u tradicionalne bavarske nošnje te uz originalno Oktoberfest pivo i probranu gastro ponudu. Na Oktoberfestu u Munchenu pravo točenja ima samo šest pivovara, a čak četiri od njih točit će svoje pivo u riječkom Oktoberfest šatoru. Pivovarama koje čine originalnu postavu Oktoberfesta (Paulaner, Hackar – Pschorr, Lovenbrau, HB) pridružili smo i Kaltenberg, kraljevsko bavarsko pivo. Pivo se u kraljevskoj bavarskoj obitelji Wittelsbach proizvodi još od 1260. godine, a tradicija organiziranja Oktoberfesta u Munchenu započela je 1810. kad je bavarski vladar Princ Ludwig stupio u brak s Theresom od Saxe-Hildburghausena.

Osim piva posjetitelji će moći uživati i u originalnim bavarskim delicijama, bijelim kobasicama i bunceku koje će se nuditi po promotivnim cijenama. Posebna atrakcija bit će i pivski kokteli koje će pripremati barmeni iz Cocktail catering by Scorpio. Glazbenu kulisu birat će poznati radijski voditelj i DJ Andrej Burić, a osobita glazbena poslastica su večernji koncerti.

Tako će u petak od 21:00 nastupati razigrani Belfast food, a u subotu u istom terminu legendarno Atomsko sklonište. Šator će biti otvoren u petak i subotu od 12:00 pa sve do 24:00 sata, a nedjelju od 12:00 do 21:00.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u