Održana druga večer Retropatijskog festivala

Objavljeno 13.11.2016 - Zabava

Održana druga večer Retropatijskog festivala

Već u prvim sekundama „RetrOgledala“, dok su se voditelji Oliver Mlakar i Robert Ferlin približavali pozornici, znali smo da nas nakon sinoćnje vrlo emotivne danas očekuje zabavna večer.

Oliverov i Robertov „voditeljski duel“ ne možemo opisati samo kao susret generacija, već s obzirom na program festivala – i susret dva vremena. Nekadašnje prvo televizijsko lice bivše države, ali i opatijskog festivala u ulozi mentora i današnji broj jedan radijskog i TV mikrofona u regiji u ulozi učenika, a prema scenariju nagrađivanog književnika i novinara Renata Baretića, kroz crtice, anegdote, pošalice, bockanja, ali i video priloge te razgovore s gostima i izvođačima, na vrlo su zanimljiv i opušten način ispričali priču opatijskog festivala zabavne glazbe iz perspektive tri izvođača.

Josipa Lisac, Neno Belan i Gabi Novak prema redu pojavljivanja otpjevali su s gostima-izvođačima svoje hitove praćeni izvrsnim Jazz Bandom HRT-a pod ravnanjem maestra Andreasa Marinella. Uz jednu i jedinstvenu Josipu Lisac slušali smo i tri osobe A, B i C Josipe iz igre detekcije popularne „Kviskoteke“: Ninu Badrić, Ivanu Kindl i Luce. Neni su se, uz nezaobilazne Fiumense u izvedbama pridružili Maja Posavec i vokalni sastav Akvarel, dok su uz Gabi pjevali Maja Vučić i Marko Tolja.

Upravo njihovim duetom Arsenove „Sve što znaš o meni“ zaokružen je dvodnevni program drugog izdanja RetrOpatijskog festivala. Završni vapaj violine u pjesmi u potpunosti je oslikao nostalgičarska lica publike: njih šestotinjak svih generacija koji potvrđuju da je ostavština opatijskih festivala iz druge polovice prošlog stoljeća nešto što treba njegovati i očuvano proslijediti u naslijeđe nadolazećim generacijama.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u