Odgovorite na srpske provokacije – kulturom

Objavljeno 22.03.2013 - Sport

Odgovorite na srpske provokacije – kulturom

Hrvatski državni vrh i vodstvo HNSa pozivaju sve navijače da budu kulturni i dostojanstveni te da susjedima s Balkana ukažemo da su došli u srednju Europu.

Hrvatski premijer Zoran Milanović, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker i izbornik Vatrenih Igor Štimac održali su jučer konferenciju za novinare na kojoj su još jednom apelirali na dostojanstveno navijanje u kvalifikacijskom dvoboju sa Srbijom u petak na Maksimiru.

Drago mi je da su zadnjih dana od predsjednika Šukera i izbornika Štimca dolazile razumne i civilizirane izjave. Na nama je da se pokažemo i dokažemo kao odgovoran domaćin i civilizirana zemlja. Ovom prilikom pozivam na isti način na koji je izbornik to učinio jučer, sve one koji dolaze na stadion da nose hrvatsko navijanje, a ne mržnju prema protivnicima, i ako tijekom utakmice čuju nešto što vrijeđa njihov hrvatski civilni i civilizirani identitet, da na to odgovore pjesmom ili zvižducima, da nadglasaju one koji se ponašaju na način koji Hrvatsku vrijeđa, jer biti Hrvat ne znači biti protiv nekoga, niti protiv susjeda nego znači biti za sebe, za uzvišene ideale i načela, izjavio je premijer Milanović.

Predsjednik HNS-a Šuker traži od navijača da budu dostojanstveni i ponosni, a izbornik Štimac također je apelirao na dostojanstveno navijanje.

Zahvaljujem našem premijeru i Vladi koja je izvrsno procijenila kako se moramo još jednom obratiti prije ovako velike utakmice, hrvatskoj javnosti i svima onima koji će biti na stadionu u Maksimiru, ali ne samo tu nego i diljem naše zemlje, a i dijaspore. Imajmo na umu da je Hrvatska naša domovina i imajmo na umu što predstavlja biti Hrvatom kroz našu povijest, kroz našu tradiciju. Još jednom apeliramo na sve one koji će nas bodriti – činite to ljubavlju prema nama, a ne mržnjom prema protivniku, izjavio je Štimac.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u