Odabrani filmovi za natjecateljski program FUSE-a 2019.

Objavljeno 04.04.2019 - Zanimljivosti

Odabrani filmovi za natjecateljski program FUSE-a 2019.

Započelo je odbrojavanje do 2. FUSE – Film Under Severe Experiment festivala u Karlovcu do kojega nas dijeli malo više od mjesec dana.

FUSE – Film Under Severe Experiment međunarodni je filmski festival eksperimentalnog i takozvanog hibridnog filma namijenjen mladim autorima u natjecateljskom programu od 18 do 29 godina s fokusom na studentski film. Prošlogodišnje izdanje trajalo je dva dana, a posjetitelje ove godine očekuje čak tri dana festivala namijenjenog hibridnim kratkim filmovima i to u trajanju od 9. do 11. svibnja.

Filmaši su svoje filmove slali iz raznih zemalja. Osim Hrvatske, prijave su stigle iz Srbije, Moldavije, Australije, Sjedinjenih Američkih Država, Njemačke, Turske, Irana, Grčke, Portugala, Poljske, Češke, Perua, Francuske i Nizozemske.

Selekcijski žiri kojega čine filmski kritičar Stipe Radić, knjižničar i filmofil Bogdan Bošnjak te student smjera snimanja na Akademiji dramske umjetnosti i poznati karlovački filmaš Pavle Kocanjer odabrali su 17 filmova koji će biti prikazani u natjecateljskom programu FUSE festivala.

Natjecatelji mogu osvojiti nagrade u pet kategorija; za najboljeg redatelja, montažera, snimatelja, nagradu publike te Grand Prix.

Osim natjecateljskih projekcija bit će prikazana i projekcija kratkometražnih filmova izvan konkurencije. U konkurenciju su uvršteni filmovi koji su zadovoljili uvjete natječaja, ali prijavljena je i nekolicina filmskih uradaka koji nisu zadovoljili neki od specifičnih uvjeta ovog filmskog festivala. Zbog kvalitete radova, organizatori su odlučili prikazati ih u odvojenom – popratnom programu.

Organizator festivala, Kinoklub Karlovac udruga je mladih koji se bave audiovizualnom umjetnošću, s ciljem promicanja filmske kulture te srodnih umjetnosti. Osim navedenoga, uoči i tijekom samog FUSE-a bit će održan i bogat edukativni, izložbeni te zabavni program.

Autor: Petra Vinski

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u