Od 17 gradova i općina, HDZ pobijedio u 9

Objavljeno 23.03.2015 - Izdvojeno

Od 17 gradova i općina, HDZ pobijedio u 9

Održan je drugi krug prijevremenih lokalnih izbora u pet gradova i pet općina. Dubrovnik, Korčula, Hvar, Pag i Novi Marof birali su gradonačelnike, a Milna, Petlovac, Čaglin, Strahoninec i Gundinci općinske načelnike. Rezultat današnjih izbora je 6:4 u korist HDZ-a. Tu činjenicu obje će stranke sigurno uzeti u obzir kod pripreme za parlamentarne izbore.

U najvećem gradu Dubrovniku pobjedu je odnio HNS-ov Andro Vlahušić s 50,1 posto glasova, dok je HDZ-ov Mate Franković dobio 47,49. Vlahušić je izjavio kako je u dva tjedna dvaput pobijedio te da tolika količina pozitivne energije nije davno viđena. ‘Dubrovnik nikad nije slavio tuđe poraze, treba biti velik u pobjedi. Proveselit ćemo se večeras, a onda sutra nastavljamo raditi’, istaknuo je Vlahušić. Na pitanje je li mu pravomoćna presuda u aferi Šipan – uteg, Vlahušić je kazao kako će o tome pričati za desetak godina.
Franković je i prije objave rezultata čestitao Vlahušiću. ”Ova kampanja je bila prljava i često se znala prenositi na mene i moju obitelj. Grad ide dalje, a mi ćemo biti korektiv u Gradskom vijeću’, rekao je Franković koji je isključio mogućnost koalicije s Vlahušićem. Dodao je i kako će o njegovoj mogućoj kandidaturi na redovitim loklalnim izborima za dvije godine odlučiti HDZ.

Pažani su za gradonačelnika izabrali Željka Maržića, kandidata Paške stranke koji je sa 71,67 posto osvojenih glasova pobijedio HDZ-ova Tina Herendu. U Novom Marofu izabran je HDZ-ov Siniša Jenkač koji je osvojio 57,27 posto glasova i tako pobijedio Darka Hrenića iz Reformista. Korčulani su izabrali HDZ-ovca Andriju Fabrisa, SDP-ov Franc Stenek osvojio je 47,2 posto glasova.

Hvarani su izabrali SDP-ova Rina Budrovića (62,16%), a ne HDZ-ova Juricu Miličića.Rino Budrović, izjavio je kako je očekivao pobjedu, jer je ispunio sva obećanja koja je građanima dao 2013. Istaknuo je kako su prijevremeni lokalni izbori bili apsolutno nepotrebni jer je rušenjem predloženog proračuna za 2015. godinu, zbog čega su i raspisani nedjeljni prijevremeni izbori, prekinuta realizacija započetih projekata u Hvaru.
Izbore u Čaglinu dobio je HDZ-ov Dalibor Bardač (HDZ) koji je osvojio 62,58 posto glasova i tako pobijedio SDP-ova Ivana Đurinu. Načelnik općine Petlovac bit će Milan Knežević (50,29 posto), a ne HNS-ov Drago Dominić. Za načelnika općine Gundinci izabran je Ilija Markotić (SDP) koji je sa 54,69 posto dobivenih glasova pobijedio Gordanu Vuković. U Milni je HDZ-ova Anamarija Rošin (66,83 posto) pobijedila Franu Lozića (SDP), a u Strahominecu HSS-ov Franjo Lehkec (60,42 posto) pobijedio je Sanju Krištofić (SDP).

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u