OBILJEŽAVANJE SVJETSKOG DANA TURIZMA

Objavljeno 27.09.2020 - Turizam

OBILJEŽAVANJE SVJETSKOG DANA TURIZMA

Svake godine se 27. rujna pod okriljem UNWTO-a (Svjetske turističke organizacije) diljem svijeta obilježava Svjetski dan turizma (World Tourism Day). Datum obilježavanja odabran je prema danu kada je usvojen Statut UNWTO-a 1970. godine, što predstavlja svojevrsnu prekretnicu u povijesti turizma. Ovogodišnje obilježavanje dolazi u najtežem trenutku za turizam na svjetskoj razini te je želja UNWTO-a naglasiti njegovu važnost kao vodećeg gospodarskog stupa za oporavak kroz temu „Tourism and Rural Development”.

Turistička zajednica grada Zagreba, simbolično će obilježiti Svjetski dan turizma upravo s naglaskom na tu temu, spajajući tradiciju i suvremenu kulturu koncertom LADO Electro. Projekt LADO Electro započeo je 2003. godine suradnjom Ladovog solista Borisa Harfmana s već etabliranim glazbenikom Hrvojem Crnićem Boxerom. U spajanju tradicijske i elektroničke glazbe, autore su inspirirale pjesme LADO repertoara, kao i tradicijski napjevi s kojima se Ladovi umjetnici ranije nisu susretali, ali su ih otpjevali na njima svojstven način. Moćni vokali pjevača i pjevačica, kao i zvuk tradicijskih instrumenata, veličanstveno zvuče u suvremenom klupskom elektroničkom izričaju te su uspjeli spojiti iznimno bogatu autohtonu glazbenu baštinu i narodnu umjetnost ovih krajeva s elektronikom. Koncert LADO Electro će se održati u nedjelju, 27. rujna, u Glazbenom paviljonu na Zrinjevcu, s početkom u 19:30 sati, a u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta prebacit će se za drugi termin o kojem ćemo naknadno obavijestiti.

TZGZ ovim koncertom čestita turističkoj industriji Svjetski dan turizma, bez obzira na teške okolnosti u kojima se obilježava. Koncert je besplatan, a sve posjetitelje molimo za odgovorno ponašanje i održavanje socijalne distance. Prijenos će biti omogućen na Facebook stranici TZGZ-a www.facebook.com/visitzagreb i 24 sata www.facebook.com/24sata .

Autor: Darja Dragoje

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u