O brodogradnji – ekskluzivna informacija

Objavljeno 18.04.2019 - GospodarstvoIzdvojeno

O brodogradnji – ekskluzivna informacija

Na pitanje ima li Vlada nekih novih planova za brodogradnju kojoj prijeti stečaj, premijer Plenković je rekao kako ima ekskluzivu.

– Imam jednu novu vijest i vama ekskluzivnu vijest. Upravo su nam javili kineski prijatelji da će predsjednik uprave China Shipbuilding Industry Corporationa, čovjek kojeg je kontaktirao premijer Li Keqiang prigodom boravka u Hrvatskoj prošlog tjedna, slijedom razgovora koje smo imali na tu temu, doći u Hrvatsku zajedno s najvišim izaslanstvom u razdoblju između 25. travnja i 10. svibnja te će posjetiti i Pulu i Rijeku i vidjeti što se može učiniti na eventualnom njihovom angažmanu ili suradnji.

– Učinili smo sve da zainteresiramo kineske partnere. Ne iznenađuje me njihova odluka da dođu u Hrvatsku. Kina je najveći naručitelj i graditelj brodova na svjetskom tržištu, rekao je Plenković.

Summit 17+1 bio je veliki vanjskopolitički događaj za Hrvatsku. Premijer Li bio je oduševljen Hrvatskom i sadržajnim posjetom. Predstavili smo Hrvatsku budućnosti, inovacija, digitalnog društva…

Što se tiče niza potpisanih sporazuma, otvorili smo novu stranicu odnosa s Kinom. Želimo iskoristiti tu priliku za bolje pozicioniranje naših gospodarstvenika u Kini, rekao je Plenković.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u