Nova edicija prigodnih maraka pod nazivom Hrvatski turizam

Objavljeno 21.02.2016 - TurizamZanimljivosti

Nova edicija prigodnih maraka pod nazivom Hrvatski turizam

Hrvatske pošte reklamiraju hrvatski turizam i ljepote Hrvatske. Od lipnja ove godine na poštanskim markama moći će se vidjeti Zadarske morske orgulje i pozdrav suncu.

Nakon što je nedavno Zadar proglašen Europskom top destinacijom koju treba posjetiti u 2016. godini, ovih je dana u naš grad stigla još jedna lijepa vijest. Hrvatska pošta pustit će u promet seriju od dvije poštanske marke: jednu s prikazom Morskih orgulja, a drugu s prikazom svjetlosne instalacije Pozdrav Suncu, jedinstvenih projekata u svijetu.

Time Hrvatska pošta počinje izdavati ediciju Hrvatski turizam, novu seriju poštanskih maraka posvećena turizmu. Marke će se tiskati u arčićama od po deset maraka u nakladi od 100.000 maraka po motivu koje će oblikovati zadarska umjetnica Ljubica Marčetić – Marinović. Datum izdanja je 1. lipnja 2016. godine, izvijestili su predsjednik Hrvatskog filatelističkog društva Zadar Igor Černigoj i dopredsjednik Romeo Visković.

Nominalna vrijednost marke predviđena je za razglednice, upravo ono što turisti najviše koriste, kada se javljaju u svoju domovinu. To je izuzetna i jedinstvena prilika da se Zadar i turizam Hrvatske propagiraju i putem malene poštanske marke, jednog od najpokretnijih medija.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u