Novi šok u Rijeci, zgrada od 15 katova propada

Objavljeno 19.05.2013 - Vijesti

Novi šok u Rijeci, zgrada od 15 katova propada

Rijeka dobila novi spomenik  – “SPOMENIK NESPOSOBNIM POLITIČARA”.
Neboder HŽa u gradu Rijeci propada već 20 godina,  a preko 2000 beskućnika traže kakav takav krov nad glavom.
Loše gospodarenje državnom imovinom najbolje se vidi kroz upravu HŽa (sdp) i gradskog poglavarstva grada Rijeke (sdp) koji nikako ne mogu naći neki normalan modus rješenja da ova velika materijalna imovina građana Hrvatske ne propadne do kraja.
Samo središte grada Rijeka prepuno je devastiranih i neuređenih zgrada, no HŽ neboder doslovno upada u oko svima jer je veliki kapital građana koji propada, i uočljiv je i s mora i tako je postao spomenik “uspješnim ” političarima u Hrvatskoj.


Početna cijena nebodera od 45 milijuna kuna  se spustila na 10 milijuna i potpuno je čudno da Grad Rijeka nije donio  odluku da se kupi navedena zgrada, kada se zna da je samo u brod Galeb uloženo gotovo isto novaca , a nitko od te investicije nikada neće imati nikakvu korist.
Susjedi koji žive u neposrednoj blizini zgrade kažu da je zgrada postala opasna i za prolaznike jer svako malo nešto padne sa zgrade blizu prolaznika. U neosvjetljenom prizemlju zgrade vrlo često dolaze mladi narkomani pa se u jutarnjim satima mogu naći na podu igle, opušci, kondomi.
Hrvatska nema dovoljno novaca jer su postojeći političari loše upravljali državnom imovinom, stoga ova zgrada postaje “Spomenik nesposobnim političarima Hrvatske”
U HŽu i dalje neznaju što će s postojećom zgradom, a Gradu Rijeka uopće ne smeta što ova velika zgrada stoji kao spomenik nesposobnim političarima. Njima je sve to prihvatljivo, i drže da su se već i građani Rijeke naučili na ovo stanje, pa čemu onda promjene. U Gradu Rijeka imaju i poseban plan da zgradu proglase za kulturnim ili industrijskim dobrom, pa će poput mnogih ostalih zgrada u Rijeci ostati “zaštićena” od uređivanja.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u