NOVA VLADA: INA je hrvatska kompanija i tako će ostati

Objavljeno 27.10.2016 - GospodarstvoIzdvojeno

NOVA VLADA:  INA je hrvatska kompanija i tako će ostati

Na početku prve sjednice njegove Vlade – premijer Andrej Plenković je ponovio glavne odrednice programa Vlade – ostvarivanje stalnog gospodarskog rasta, novih radnih mjesta, demogratske obnove i društvene pravednosti.

Govoreći o Ini kazao je kako se radi o najvećoj kompaniji u RH sa više od 11 tisuća zaposlenih. “Vladi je cilj očuvati Inu, nastavit će se s arbitražnim postupkom s Molom i inzistirati da Ina investira u istraživanje i preradu u Hrvatskoj i inozemstvu. Ona mora biti jamac energetske sigurnosti Hrvatske”, kazao je Plenković. “Nećemo dopustiti da se Ina pretvori u podružnicu Mola. Svatko tko radi u Hrvatskoj mora poštivati hrvatske zakone”, naglasio je te za idući tjedan najavio sastanak nadležnih ministara i Uprave Ine.

Govoreći o transformaciji Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) u ministarstvo kazao je kako je to institucionalni prduvjet da bi se državnom imovinom učinkovitije upravljalo što je bitna sastavnica gospodarskog rasta. “Upotrebu državne imovine ne treba poistovjetiti s privatizacijom. Privatizacije strateških infrastruktura i resursa – neće biti. Međutim partnersko korištenje privatnog sektora za brži rast i bolju zaposlenost j dobrodošlo i potrebno”, poručio je Plenković.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u