Nova godina – slavlje, veselje i vatromet diljem Hrvatske

Objavljeno 01.01.2018 - IzdvojenoZabava

Nova godina – slavlje, veselje i vatromet diljem Hrvatske

Diljem Hrvatske 2018. dočekana je veselo na gradskim trgovima uz prigodan program.

U Zagrebu je Nova godina, uz glazbu, pjesmu i ples, dočekana i na brojnim omiljenim adventskim lokacijama. Na središnjem Trgu bana Jelačića uz zabavu i tradicionalni ponoćni vatromet sa Zagrepčanima i njihovim gostima gradonačelnik Milan Bandić odbrojavao je posljednje minute 2017. i svima poželio sretnu 2018. Glavni grad Hrvatske već treću godinu zaredom proglašen je najboljim adventskim odredištem u Europi, pa su mnogobrojni Zagrepčani i njihovi gosti Novu dočekali na trgovima u središtu grada uz bogat zabavni program.

Splićani i njihovi gosti Novu su dočekali na prepunoj splitskoj Rivi uz veliki vatromet, a 15-ak minuta nakon ponoći u Galeriji Fotokluba Split otvorena je izložba fotografija “Marjan – simbol i inspiracija”. Obraćajući se kratko nazočnima, gradonačelnik Andro Krstulović Opara rekao je kako će 2018. biti još bolja nego 2017. Poželio je sreću, zdravlje i veselje svim Splićanima. Istodobno s dočekom na Rivi, na obližnjem splitskom trgu Pjaca priređen je Salsa plesni doček na otvorenom, gdje su latino ritmove plesali, uz Splićane, pretežno inozemni turisti.

Najveći javni doček nove 2018. na otvorenom u Rijeci i ove godine tradicionalno je bio na Korzu, gdje se okupilo više tisuća Riječana i njihovih gostiju, a javni novogodišnji doček organiziran je i na Trsatu. Ovaj put proslava na otvorenom organizirana je i na Trsatskoj gradini, uz glazbu klape Nevera i nastup DJ Fishera.

Opatija je, kao i prethodnih godina, doček za građane organizirala na dvije lokacije. Na prostoru ispred Mrkata, odnosno opatijske tržnice, od 22 sata na Silvestrovo slavilo se uz Koktelse i Leteći odred. Ispred umjetničkog paviljona Juraj Šporer u Novu godinu uvela je svirka Xfinity benda.

Dubrovčani i njihovi gosti novu 2018. dočekali su na prepunom Stradunu uz Dinu Merlina, Songkillerse i Pravila igre, a okupljenom mnoštvu čestitao je i dubrovački gradonačelnik Mato Franković. Program dočeka počeo je na Staru godinu Dječjim dočekom uz Djeda Mraza i vilenjake te tradicionalnom kolendom Folklornog ansambla Linđo, Zbora Libertas i Gradske glazbe Dubrovnik. Danas u podne na Stradunu se održao tradicionalni novogodišnji koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra, a potom i međunarodna utrka DuRun10k.

Osječani su 2018., uz proslave u svojim domovima te brojnim ugostiteljskim objektima, tradicionalno dočekali na središnjem gradskom Trgu Ante Starčevića te, ove godine, i na Trgu Ivana Pavla II., kod osječke konkatedrale, u organizaciji Grada Osijeka i sufinanciranje Osječko-baranjske županije. Točno u ponoć, uz vatromet i zvuke valcera, okupljenima su Novu godinu čestitali osječki gradonačelnik Ivan Vrkić te osječko-baranjski župan Ivan Anušić.

U Varaždinu je više od 400 trkačica i trkača iz 11 zemalja u Novu godinu utrčalo na 40. izdanju varaždinske Novogodišnje utrke.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u