Noć muzeja 2021.

Objavljeno 26.01.2021 - Kultura

Noć muzeja 2021.

Naša građa – Vaš muzej!

U petak, 29. siječnja 2021. Lošinjski muzej održat će svoju 13. Noć muzeja koja će se, kao i u ostatku Hrvatske, odvijati u digitalnom izdanju pod nazivom Zadaće muzeja u uvjetima kriza!!

Unatoč ovom kriznom, ali ne i nesretnom trinaestom izdanju, potrudili smo se da i ova Noć muzeja protekne u poučno-zabavnom tonu. Ni ove godine nismo zaboravili naše prijatelje i sustvaratelje najveselije i najposjećenije godišnje izložbe, no ovaj put namijenili smo im drugačiji zadatak: dok su prijašnjih godina u muzej donosili svoje predmete, ove će godine predstaviti dio predmeta iz naših muzejskih zbirki: 12 izlagača iz 12 prethodnih godina kratkim će videouratcima predstaviti 12 muzejskih predmeta ili cjelina koji javnosti inače nisu dostupni. Program će započeti u 18 sati na društvenim mrežama Lošinjskog muzeja (facebook i instragram) uvodnim video prilogom, a zatim će svakih pola sata biti prikazano po 3 videouratka. Imena sudionika neka budu iznenađenje, a sve znatiželjnike pozivamo da nam se pridruže u Noći muzeja: lajkajte, šerajte i komentirajte nas!

https://www.facebook.com/losinjskimuzej/
https://www.instagram.com/losinjskimuzej/?hl=hr

DIGITALNA NOĆ MUZEJA U MUZEJU APOKSIOMENA
Digitalnu/ pandemijsku Noć muzeja obilježavamo virtualnom retrospektivom dosadašnjih Noći muzeja u našem Muzeju. Kao što i priliči stoljeću u kojem živimo, Muzejom Apoksiomena moguće je prošetati i virtualno iz udobnosti svoga doma. Prolazak kroz muzej jest nizanje ambijentalno, vizualno i sadržajno različitih prostorija koje posjetitelja informiraju te pripremaju za vrhunac – susret s Apoksiomenom.
Neka Vaše putovanje u Noći muzeja započne kroz devet vremenskih i prostorno oblikovanih scena, a završi s najljepšim pogledom na Augustovu uvalu u Malom Lošinju.

Prihvatite promjene koje novo vrijeme donosi i pretvorite ih u svoju prednost- provedite Noć muzej u Muzeju Apoksiomena.

Autor: Marijana Dlačić

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u